N. Mandelai dedikuoto plakato savininkui teko raudonuoti, kai ketvirtadienį jis sužinojo, jog nuotrauka, kurią laikė juodaodžio PAR prezidento fotografija, iš tikrųjų yra M. Freemano, rašo „The Telegraph“.

Atminimo lenta tamilų kalba buvo pastatyta prie kelio Koimbatorės mieste, kaip memorialas kovos su rasizmu didvyriui ir kitiems žmogaus teisių gynėjams.

Tačiau Chandrashekharas, norėjęs pagerbti buvusį PAR prezidentą, tik vėliau susigriebė, kad plakatui per klaidą buvo panaudota Holivudo kino žvaigždės fotografija.

Plakatą užsakęs medžiagų pirklys iš Pietų Indijos Čenajaus miesto teigė, kad klaidą padarė vienas dizaineris, bet pažadėjo ją ištaisyti: „Mes pakeisime ją tikrojo N. Mandelo fotografija“.

M. Freemanas, kuris įkūnijo N. Mandelą 2009 metų filme „Invictus“, po PAR prezidento mirties ne kartą atsidūrė žioplų situacijų centre. N. Mandelos mirties dieną kai kurie „Twitter“ vartotojai darė tokią pačią klaidą kaip ir Chandrashekharas, platindami ne N. Mandelos, bet M. Freemano nuotraukas.

Naujausia fotografija taip pat pasidalijo šimtai „Twitter“ vartotojų, iki šiol nesugebėję atskirti abiejų vyrų.

Pats M. Freemanas PAR lyderiui pasakė jaudinančią panegiriką. „Šiandien pasaulis neteko vieno iš tikriausių praėjusio šimtmečio titanų“, - sakė jis „New York Daily News“.

Po N. Mandelos mirties gruodžio 5-ąją Indija buvo paskelbusi penkių dienų gedulą. Šalies lyderiai vadino jį „tikruoju gandiečiu“ ir „didžiu draugu“.

Memorialinėje lentoje taip pat matyti Martino Lutherio Kingo, Motinos Teresės ir Mahatmos Gandhi fotografijos. „Turėtume didžiuotis, kad priklausėme erai, kai jie gyveno“, - rašoma joje.