Mirtis R.Biggsą, kuris pastaraisiais metais patyrė kelis insultus, ištiko slaugos namuose „Carlton Court“ šiaurės Londone, pranešė naujienų agentūra „Press Association“ ir televizija „Sky News“, remdamosi neįvardytais šaltiniais.

R.Biggsas priklausė 15 narių gaujai, kuri 1963 metų rugpjūčio 8-ąją apiplėšė pašto traukinį, važiavusį iš Glazgo į Londoną. Plėšikai pagrobė 2,6 mln. svarų – ta suma dabar atitiktų 46 mln. svarų (187,8 mln. litų).

Nors iš pradžių atrodė, kad gaujai pavyko sėkmingai pasprukti, 11 plėšikų buvo sučiupti ir pasiųsti į kalėjimą. R.Biggsas buvo nuteistas kalėti 30 metų.

Ronnie Biggsas
Jeigu jis būtų atlikęs visą bausmę, jo vardas galbūt būtų užmirštas, tačiau praleidęs už grotų 15 mėnesių R.Biggsas pabėgo iš kalėjimo Londone, įgyvendinęs drąsų planą, kuris galiausiai leido jam pasiekti Rio de Žaneirą.

Slapstydamasis nuo teisingumo, jis išgyveno Brazilijoje 31 metus ir iš naujo atrado save, tapęs roko muzikantu bei vietos garsenybe. Jis netgi reikalaudavo pinigų iš turistų, norinčių su juo nusifotografuoti.

Toje šalyje jis susirado gyvenimo draugę brazilę, su kuria susilaukė sūnaus Michaelo, o tai užtikrino, kad jis nebus išduotas Didžiajai Britanijai.

R.Biggso muzikinį repertuarą sudarė britų pankroko grupės „Sex Pistols“, vokiečių „Die Toten Hosen“ argentiniečių „Pilsen“ dainos. Jis taip pat įrašė savo albumą „Mailbag Blues“.

Tačiau patyręs kelis insultus jis savanoriškai grįžo į Britaniją, tikėdamasis užsitikrinti geresnę gydytojų priežiūrą kalėjime ir valstybinės Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos įstaigose.

Jis buvo grąžintas į kalėjimą, bet 2009 metais, savo 80-ojo gimtadienio išvakarėse, paleistas dėl humanitarinių priežasčių.

Kino komedijos „Witneilas ir aš“ (Withnail & I) aktorius Ralphas Brownas suvaidino R.Biggsą 1988 metų filme „Basteris“ (Buster), tuo tarpu dainininkas Philas Collinsas sukūrė tos gaujos nario Busterio Edwardso vaidmenį.