Kaip pranešė Ukrainos Vidaus reikalų ministerijos Specialiųjų operacijų valdyba, gruodžio 16 dieną apie 12 valandą 20 minučių Kijevo Ševčenkos rajono vidaus reikalų valdyba specialiąja linija 102 sulaukė miesto administracijos darbuotojos, atsakingos už viešojo maitinimo ir prekybos paslaugas, skambučio. Ji tikino, kad piketuotojai išplėšė Kijevo miesto administracijos sandėlio duris ir išnešė ten buvusius daiktus. Buvo pavogti indai ir stalo įrankiai (lėkštės, puodeliai, bokalai, šakutės, šaukštai ir panašiai) bei virtuvės technika (mikrobangų krosnelės, skrudintuvės, elektriniai virduliai ir panašiai). Miesto administracijos darbuotoja pasakojo, kad įėjusi į valgyklos patalpas, pamatė ten dvi dešimtis kaukėtų asmenų. Jie turėjo iš sandėlio išneštą turtą. Moteris paprašė daiktus grąžinti. Vienas iš nežinomų asmenų, prisistatęs Kijevo miesto administracijos komendanto pavaduotoju, pareiškė, kad šie daiktai priklauso jiems, o tada įsibrovėliai išvijo moterį iš valgyklos patalpų, teigiama milicijos pranešime.

Iki milicijos pareigūnų atvykimo durys į valgyklos patalpas buvo uždarytos ir užbarikaduotos iš vidaus. Milicija aiškinasi tikslų dingusių daiktų sąrašą bei materialinių nuostolių sumą.

Įvykį tiria Ševčenkos rajono vidaus reikalų valdybos pareigūnai. Turtą iš sandėlio išnešusių nusikaltėlių veiksmai gali būti klasifikuojami pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso straipsnį Nr. 185 (vagystė).

Maksimalus šiame straipsnyje numatomas bausmės laikas – iki 12 metų laisvės atėmimo su turto konfiskavimu.

Kaip paaiškėjo, mitingų dalyviams taip pat bandoma primesti vertingų daiktų dingimą iš Miesto administracijos kabinetų. Ševčenkos rajono vidaus reikalų valdybos pareigūnai pradėjo tirti dokumentų ir turto iš tarnybinių kabinetų vagystes.

Partijos „Svoboda“ skyriaus vadovas skundžiasi buvęs įtemptas į automobilį

Černigovo srities partijos „Svoboda“ („Laisvė“) lyderį Konstantiną Lubencovą nežinomi asmenys įsitempė į automobilį, nuvežė į kitą miesto pusę ir jam grasino. Apie tai pranešė Černigorovsko srities partijos „Svoboda“ skyriaus spaudos tarnyba, informuoja newru.com.

Pranešama, kad gruodžio 16 d. ką tik iš Kijevo Euromaidano grįžusį K. Lubencovą patykojo prie jo namų. Keturi asmenys įsitempė jį į automobilį ir nuvežė į kitą miesto pakraštį. Vyrai vilkėjo civilius drabužius, nieko nereikalavo. Pokalbiu metu jie aiškino K. Lubencovui, kad kišasi ne į savo reikalus, todėl ateityje gali turėti problemų. Vyrai paėmė jo daiktus, mobilųjį telefoną ir atidžiai peržiūrėjo. Paskui nepažįstamieji išlaipino K. Lubencovą iš automobilio ir nuvažiavo nežinoma kryptimi.

„Svoboda“ spaudos tarnyboje pabrėžė, kad K. Lubencovas – aktyvus politikos veikėjas, daug dirba dėl Euromaidano – organizuoja žmones, juos nuveža, atlieka informacinį ir aiškinamąjį. K. Lubencovas pateikė Prilukų, kur gyvena, milicijai pareiškimą. Politiko teigimu, milicija patikino, kad nėra susijusi su incidentu. Sulaikymą ir grasinimus aktyvistas sieja su savo visuomenine politine veikla.