Frankas-Walteris Steinmeieris grįš į užsienio reikalų ministro postą, kuriame dirbo A.Merkel pirmąją kadenciją, kai ji taip pat vadovavo kairiųjų ir dešiniųjų „didžiajai koalicijai“.

Socialdemokratai (SPD) tesėjo pažadą pusę jiems vyriausybėje tekusių vietų skirti moterims.

Kairiajam sparnui priklausanti SPD generalinė sekretorė Andrea Nahles (Andrėja Nales) turi tapti darbo ministre ir dalysis atsakomybe dėl pirmojo Vokietijoje minimalaus darbo užmokesčio – sąlygos, kurią SPD iškėlė dėl prisijungimo prie A.Merkel vyriausybės - įdiegimo.

Partijos pirmininko pavaduotoja Manuela Schwesig (Manuela Švesig) turi perimti šeimos politiką, o SPD iždininkė Barbara Hendricks (Barbara Hendriks) vadovaus Aplinkos ministerijai.

Teisingumo ir vartotojų reikalų ministeriją perims Heiko Maasas (Heikas Masas), vakarinės Saro žemės ekonomikos ministras.

Superministerija, kuriai vadovaus S.Gabrielis, buvęs aplinkos ministras, bus atsakinga už Vokietijos pereigą nuo atominės energetikos ir prie didesnio atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimo.

Daugelis analitikų šį paskyrimą laiko A.Merkel jam įteikta nuodų taure – atsižvelgdami į jo laukiančios užduoties sunkumą.

„Mūsų laukia sunkus darbas“, - pripažino S.Gabrielis ir pridūrė: „Šia (ministrų) kabineto sudėtimi išpildomi SPD pageidavimai“.

A.Merkel vėliau sekmadienį turi surengti spaudos konferenciją ir paskelbti, ką dirbti vyriausybėje išrinko jos konservatoriai.

Finansų ministras Wolfgangas Schaeuble, pagrindinis Vokietijos “griežtos meilės“atsako į euro zonos krizę architektas, turi likti savo poste.
Tačiau netikėtai, kaip sekmadienį praneša žiniasklaida, gynybos ministre buvo paskirta septynių vaikų motina Ursula von der Leyen, kuri bus pirmoji moteris šiame poste.

Bundestagas – žemieji parlamento rūmai – oficialiai A.Merkel išrinks antradienį; tada taip pat bus prisaikdintas naujasis ministrų kabinetas.