Valdžia šeštadieniui ir sekmadieniui (gruodžio 14-15 dienoms) Kijevo centre ruošiasi surengti plataus masto provokacija. Tai pareiškė frakcijos „Batkivščina“ („Tėvynė“) lyderis A. Jaceniukas, skelbia zn.ua.

Jo teigimu, dabar valdžia į Kijevą veža žmones, kad būtų galima inicijuoti pilietinį konfliktą, „įvesti nepaprastąją padėtį, įvesti pajėgas, įvesti „Berkut“, išvaikyti Maidaną“.

„Tai naujiena, kuriai mes turime labai rimtą patvirtinimą, ir mes Viktorui Janukovyčiui nesuteiksime galimybės to padaryti“, - patikino opozicijos lyderis.

Anksčiau šaltinis Nacionalinio saugumo ir gynybos taryboje pranešė, kad šalies vadovai davė užduotį Gynybos ministerijai užtikrinti artėjančioms išeiginėms maistą (lauko virtuves), įkurdinimą ir kurą 200 tūkstančių civilių, kurie turėtų atvykti į Kijevą dalyvauti alternatyviuose masiniuose renginiuose, skirtuose Ukrainos prezidentui V. Janukovyčiui palaikyti.

Priminsime, kad anksčiau Jurijus Lucenka sakė, kad opozicija planuoja ateinantį savaitgalį surengti didelę manifestaciją. „Šiam savaitgaliui opozicija ruošia naują grandiozinę manifestaciją. Faktiškai tai bus Rubikonas... Raginu: kiekvienas, nešiojantis uniformą, privalo iki penktadienio apsispręsti, kam jis ištikimas – Ukrainos tautai ar saujai kleptokratų“, - pareiškė jis.

DELFI primena, kad Ukrainos opozicija ketvirtadienį paragino žmones savaitgalį dalyvauti masiniame mitinge ir padidinti spaudimą prezidentui Viktorui Janukovyčiui po nesėkmingo milicijos reido.

Taip pat pasirodė perspėjimų, kad po Ukrainos Saugumo tarnybos vadovybės kvietimo į šalį atvyko Rusijos Federalinės saugumo tarnybos konsultantai, besispecializuojantys demonstracijų išvaikyme.

Tiesioginę transliaciją iš Kijevo stebėkite čia: