Naujoje knygoje „I Fioretti di Papa Francesco“ („Popiežiaus Pranciškaus gėlės“) popiežių kalbina Andrea Tornielli, ilgametis Vatikano žurnalistas. Jam esą pontifikas ir pripažinęs besijaučiąs labai dėkingas vienuolėms, dirbusioms ligoninėje, kurioje jam teko gulėti jaunystėje, skelbia „The Telegraph“.

„Esu gyvas tik vienos iš jų dėka. Kai gulėjau ligoninėje (turėjau rimtų bėdų su plaučiais), gydytojas man skyrė nedideles penicilino ir antibiotikų dozes. Palatoje dirbusi vienuolė dozes patrigubino, ji turėjo stiprią nuojautą, žinojo, ką reikia daryti, nes visas dienas leisdavo su ligoniais“, - teigia popiežius.

„Gydytojas, kuris irgi buvo labai geras, visą savo laiką leisdavo laboratorijoje, o vienuolės gyveno pirmoje fronto linijoje, kiekvieną dieną būdavo arčiausiai ligonių“, - tvirtina pontifikas.

Popiežiaus Pranciškaus plaučių liga buvo sukėlusi daug klausimų. Juk jo pirmtakas popiežius Benediktas XVI atsistatydino būtent dėl prastėjančios sveikatos ir nebegalėjimo deramai atlikti šių atsakingų pareigų.

Skelbiama, kad Pranciškus viename plautyje turėjęs tris cistas - dalis jų buvo pašalinta. Dvasininko sveikatos klausimas itin opus pasidarė po to, kai kovą buvęs kardinolas Jorge Mario Bergoglio buvo išrinktas Katalikų bažnyčios vadovu.

Tuo metu Vatikano atstovas tėvas Federico Lombardi sakė: „Tai nėra jokia negalia. Tie, kas jį pažįsta, visada jį matė sveiką ir guvų“. Popiežius Pranciškus kitą savaitę švęs 77-ąjį gimtadienį. Knygos autorius A. Tornielli sekmadienį patvirtino, jog popiežiaus sveikata šiuo metu yra puiki.

„Jo sveikata puiki, nuotaika taip pat. Jis labai daug dirba, daug valandų per savaitę praleidžia laimindamas žmones Šv. Petro aikštėje, o oras kartais tikrai būna atšiaurus“, - „The Telegraph“ patvirtino knygos autorius.

Knygos autorius taip pat atskleidė, kaip popiežius asmeniškai paskambino Buenos Airių oro uosto valytojai, kuri meldė pontifikato pagalbos gelbėjant nuo narkotikų priklausomą sūnų.

Gavęs moters žinutę, kurią ji užrašė ant popierinės servetėlės ir perdavė per vieną kolegą iš oro uosto, popiežius paskambino jai ir jos sūnui bei pažadėjo už juos abu melstis.

Kai popiežius 2009 metais dar buvo Buenos Airių arkivyskupas, jis ėmėsi aktyvių veiksmų, kai garsus kunigas tėvas Pepe Jose Maria di Paolo dėl darbo su narkomanais pradėjo sulaukti grasinimų susidoroti.

„Tegul jie nužudo mane, o ne tave“, - yra sakęs popiežius Pranciškus.

Knygoje prisimenamas ir pontifiko apsilankymas viename iš skurdžiausių Buenos Airių lūšnynų, kur jis pietavo kartu su jo gyventojais.

Vienas iš lūšnyno gyventojų knygos autoriui sakė: „Jis pažiūrėjo man akis ir pasakė: „Man patinka sėstis prie vieno stalo su vargšais, nes jie vaišina maistu iš visos širdies“‘.