PAR prezidentas Jacobas Zuma dalyvaus mišiose metodistų bažnyčioje Johanesburge. Visą sekmadienį vyksta įvairių religijų pamaldos. Ateinantį antradienį vyks nacionalinės gedulo iškilmės, o gruodžio 15 dieną - valstybinės laidotuvės.

Dž. Zuma sekmadienį ragino žmones eiti į stadionus, sales, bažnyčias, šventyklas ir sinagogas ir melstis už buvusį prezidentą. Dabartinis šalies vadovas taip pat sakė, kad „gedėdami taip pat turėtume dainuoti, šokti ir visaip, kaip tik norime, švęsti (N. Mandelos) gyvenimą“.

Garsiojoje Regina Mundi bažnyčioje, netoli kurios buvo 1976 metų Soveto sukilimo prieš baltųjų valdymą epicentras, tėvas Sebastianas J.Rossouwas (Sebastianas Dž.Rosuvas) pavadino N.Mandelą „Mėnulio šviesa“ ir sakė, kad jis nušvietė kelią Pietų Afrikai. Šimtai žmonių dalyvavo mišiose šioje nedidelėje bažnyčioje, kurioje vis dar matomi to konflikto randai.
„Madiba (N.Mandela) neabejojo šviesa, - sakė S.J.Rossouwas. - Jis atvėrė kelią geresnei ateičiai, bet jis negalėjo to padaryti vienas“.

Per pamaldas tikintieji dalyvavo specialioje maldoje už kovos su apartheidu lyderį ir priešais altorių uždegė žvakutes jo atminimui. Šone stovėjo nespalvota N.Mandelos, kuris mirė ketvirtadienį, būdamas 95-erių metų, nuotrauka.

Ateinantį antradienį nacionalinėse gedulo iškilmėse didžiuliame stadione dalyvaus dabartinis JAV prezidentas Barackas Obama su žmona bei trys buvę JAV prezidentai George W. Bushas, Billas Clintonas ir Jimmy Carteris. Ceremonijoje taip pat bus daugybė kitų pasaulio lyderių. Vienas PAR ministras mano, kad 95 tūkst. sėdimų vietų stadionas antradienį bus sausakimšas.

PAR vyriausybė savo oficialiame pranešime prisiminė paties N. Mandelos žodžius apie tai, kaip jis norėtų, kad žmonės jį prisimintų.

„Būtų labai egoistiška pasakyti, kaip norėčiau būti prisimenamas, - sakė N. Mandela. - Tai spręsti palikčiau Pietų Afrikos žmonėms. Aš norėčiau paprasto antkapio, ant kurio būtų parašyta „Mandela“.