„Raktas į Putino supratimą, anot S. Belkovskio, slypi jo nelaimingoje vaikystėje, - rašo korespondentas M. Scheppas. - Pagal jo versiją, likus dvejiems metams iki V. Putino oficialaus atsiradimo pasaulyje datos, šis vaikas gimė alkoholiko šeimoje. Motina su Vladimiru neva išvyko į Gruziją – tik tam, kad netrukus galėtų išsiųsti mažylį į Leningradą pas giminaičius, pas oficialius būsimo prezidento tėvus“.

„Visą savo suaugusio žmogaus gyvenimą, kaip tvirtina S. Belkovskis, V. Putinas ieško „surogatinės šeimos“ – Borisas Jelcinas jam atstojo surogatinį tėvą, o oligarchas ir futbolo klubo savininkas Romanas Abramovičius – surogatinį brolį“, - rašo žurnalistas.

S. Belkovskis savo knygoje pateikia tokias išvadas: V. Putinas – „labai vienišas politikas, kurį teko tiesiog jėga tempti į prezidento postą, kuris labai bijo priimti sprendimus ir kuris, bijodamas žmonių, savo laisvalaikį mieliau leidžia su gyvūnais“; seksas ir seksualinis gyvenimas V. Putinui „svetimi“; gali būti, kad jis yra „latentinis homoseksualas“; gandas apie slaptą Rusijos prezidento ryšį su gimnaste Alina Kabajeva – V. Putino viešųjų ryšių specialistų prasimanymas; 2000-ųjų pradžioje V. Putinas rimtai susirgo, todėl dabar jį kartais pakeičia antrininkas.

„Rusijos leidyklos nuo skandalingo kūrinio bėgo kaip nuo ugnies, - teigiama straipsnyje. - S. Belkovskis jau daugelį metų išsiskiria bendrame fone tuo, kad be jokių ceremonijų ir nesigėdydamas slidžių temų plūsta V. Putiną. Daugelis spėja, kad jį globoja galingi užtarėjai specialiosiose tarnybose“.

„S. Belkovskio pasisakymai neturi jokio pagrindo. Tai visiški niekai“, - naująją knygą komentavo V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Vietoj įrodymų pateikimo S. Belkovskis pasakoja apie paslaptingą pažįstamo žurnalisto mirtį, kuris neva bandė atskleisti V. Putino gimimo paslaptį ir žuvo per privataus lėktuvo avariją, arba remiasi „prisigėrusiais V. Putino asmeninės apsaugos darbuotojais“, rašo M. Scheppas.

Pats žurnalistas Rusijos politologo tezes vadina „pigia mėgėjiška psichologija“, tačiau pažymi, kad kai kurios jų, ypač apie pasakiškus Rusijos prezidento turtus ir jo seksualinį gyvenimą, atkreipia „Vakarų žvalgybos tarnybų, diplomatų ir ekspertų Rusijos klausimais“ dėmesį.

„Tiesos apie Kremliaus vadovą S. Belkovskis, žinoma, neatskleidė, - daro išvadą „leidinio „Der Spiegel“ korespondentas, - tačiau jis atskleidė tiesą apie Putino sistemą – joje informacija ir dezinformacija nepastebimai persipina. Liaudis nuolat laukia šunybių ir valdžioje esančių žmonių patikinimais seniai nebetiki. Dėl to klesti sąmokslo teorijos, todėl Rusijos piliečiai neatmeta galimybės, kad bet kokia sapalionė gali pasirodyti esanti tiesa. Taigi, S. Belkovskį galima vertinti kaip išprotėjusį fantazuotoją arba aukščiausios klasės manipuliatorių, kurio, kaip sakė vienas politologas, „pasisakymus visada iš anksto kažkas gerai apmoka“.