Nuo scenos, sumontuotos prie Nepriklausomybės monumento, periodiškai girdėti šūkiai "Šlovė Ukrainai”, "Ukraina - tai Europa”, taip pat antivyriausybinės skanduotės. Minioje prie scenos - daugiausia jaunimas. Virš žmonių plevėsuoja Ukrainos ir ES vėliavos.

Šalia mitinguotojų, aikštės centre, įrengta palapinių stovykla. Dalis jų priklauso partijų "Batkivščina” ir "Udar” rėmėjams, kita dalis - partijos "Svoboda” šalininkams. Naktį termometro stulpelis buvo nukritęs iki minus 3 laipsnių, todėl mitinguotojai šildosi prie krosnelių. Šalia palapinių miestelio - stalai su karšta arbata ir sumuštiniais. Milicijos pareigūnų aikštėje nematyti.

Atėjus nakčiai, protestuotojų stovykloje žymiai sumažėjo žmonių. Kijeve gyvenantys protestuotojai išvyko nakvoti į namus, o atvažiavusieji iš kitų miestų ėjo nakvoti į protestuotojų užimtą miesto meriją, profsąjungų rūmus bei aikštėje stovinčias palapine, rašo svetainė rus.newsru.ua.

Vidurnaktį dvasininkai nuo scenos perskaitė maldą už mitinguotojus, pasilikusius aikštėje. Tuo tarpu palapinių miestelio komendantas, Ukrainos parlamento opozicijos deputatas Andrejus Parubijus paprašė žmonių neprarasti budrumo, nes, jo teigimu, valdžia bet kuriuo momentu gali pabandyti išvaikyti demonstrantus. Jis pakvietė visus norinčius užsirašyti į naktinę sargybą.

Opozicija blokuos parlamento tribūną, kol bus patenkinti jos reikalavimai

Ukrainos Aukščiausiosios Rados tribūna bus blokuojama, kol bus patenkinti opozicijos reikalavimai, trečiadienį pareiškė partijos „Batkivščyna“ („Tėvynė“) parlamentinės frakcijos lyderis Arsenijus Jaceniukas.

„Du mūsų pagrindiniai reikalavimai parlamentui – vyriausybės atstatydinimas, politinių persekiojimų nutraukimas ir (kalinamos buvusios premjerės) Julijos Tymošenko paleidimas“, – A.Jaceniukas sakė per spaudos konferenciją Kijeve.

Opozicija taip pat reikalauja paleisti devyni aktyvistus, suimtus pagal Kijevo Ševčenkos apylinkės teismo išduotą orderį, pridūrė jis.

„Batkivščyna“ deputatas Mykola Tomenka anksčiau pareiškė, kad Rada trečiadienį nedirbs ir kad parlamento nariai neįstengė pasiekti susitarimo šiuo klausimu.

Tuomet opozicija pradėjo blokuoti parlamento darbą.

Valdančioji Regionų partija antradienį sakė, kad parlamento nariai nėra pasiruošę priimti kokius nors sprendimus ir pasiūlė pradėti konsultacijas su opozicija, kad Rada galėtų tęsti darbą.

Prie parlamento vyksta ir V. Janukovyčiaus šalininkų mitingas

Kijevo Konstitucijos aikštėje priešais Ukrainos parlamento rūmus šiuo metu vyksta prezidento V. Janukovyčiaus šalinininkų mitingas. Nuo aikštėje pastatytos scenos groja muzika, kurią kartais pertraukia parlamentarų kalbos, skelbia svetainė kyivpost.com. Mitingo dalyviams kalbėjo Kijevo miesto administracijos vadovas Oleksandras Popovas.

Prie parlamento rūmų vedančius kelius šiuo metu yra užblokavusios specialiosios milicijos pajėgos „Berkut“. Hruševskio gatvėje taip pat stovi milicijos autobusai.

Už kordono piketuoja opozicijos aktyvistai, praneša naujienų agentūros „Interfax – Ukraine“ korespondentas. Milicija užtvėrė transportui eismą Kriposny gatve prie Hruševskio gatvės ir filtruoja automobilius.

Atsiunčia karius iš Krymo

Sekmadienį ir antradienį iš Krymo į Kijevą išvyko keli šimtai Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vidaus pajėgų karių, kuriems pavesta prižiūrėti viešąją tvarką Ukrainos sostinėje. Apie tai žurnalistams pranešė VRM vidaus pajėgų Krymo teritorinės vadovybės viršininkas Nikolajus Balanas, skelbia svetainė unian.net.

„Pajėgoms iškelta užduotis – saugoti viešąją tvarką, įskaitant ir per masinius renginius“, - pažymėjo N. Balanas.

Jo teigimu, į Kijevą išvyko kariai iš kelių dalinių, įsikūrusių Simferopolyje ir Krasnokamenkos gyvenvietėje. „Sekmadienį išvyko 60 žmonių, likę – šiandien, po pietų. Iš viso išvažiavo 18 karinės technikos vienetų, įskaitant ir materialines technines priemones, kurių jiems reikės“, - sakė N. Balanas.