Nelaimė įvyko pirmadienio rytą prie Maui salos, skelbia Žemės ir gamtos išteklių departamento atstovai, praneša CNN.

Aukos bendražygis, kuris tragedijos metu irgi buvo valtyje, departamento pareigūnams pasakojo, jog bičiulis žvejojo su blizge, kai staiga ryklys kando jam į pėdą, kuri kaip tik buvo iškišta iš valties. Draugas bandė sustabdyti prasidėjusį kraujavimą, skubiai valtį nukreipė į krantą.

Vyrus į krantą greičiau nugabeno gelbėtojų laivas, sunkiai sužeistas vyras nugabentas į ligoninę. Pareigūnai mano, jog vyras nuo patirtų sužalojimų mirė dar pakeliui į sausumą, teigia Maui apygardos merijos darbuotojas Rodas Antone. Spėjama, jog jis paprasčiausiai nukraujavo.
Kol kas nenustatyta, ar miręs maždaug 30-40 metų vyras buvo vietos gyventojas ar turistas. Nei mirusiojo, nei jo bičiulio tapatybė kol kas neskelbiama.

„Reiškiame užuojautą aukos šeimai. Mintimis esame su jumis ir meldžiamės“, - teigia vietos pareigūnas Williamas J. Aila.

Skelbiama, kad pareigūnų nurodymu vandens teritorija apie Makenos valstybinę rekreacijos zoną dėl tragedijos uždaryta. Nors regiono paplūdimiai ir veikia, pareigūnai įspėja žmones į vandenį neiti. Nuo antradienio popietės maudytis vėl bus galima, jeigu nebus pastebėta arti kranto plaukiojančių ryklių.

Pirmadienio tragedija – jau tryliktasis toks incidentas Havajuose šiais metais ir aštuntasis Maui saloje.

Remiantis statistika, šis skaičius smarkiai viršija vidutinį neišprovokuotų ryklių išpuolių skaičių, siekiantį 4 tokias nelaimes per metus. 2012 metais tokių nelaimių būta 10.