Kaip informavo Latvijos aplinkos, geologijos ir meteorologijos centras, naktį į pirmadienį vakarinėje ir šiaurinėje šalies dalyje vėjo greitis siekė 26-29 metrus per sekundę, kituose respublikos rajonuose - 20-24 metrus per sekundę, o Rygoje - 23-28 metrus per sekundę. Sinoptikai prognozuoja blogus orus ir artimiausiu metu. Antroje savaitės pusėje Latvijoje vėl laukiama audros ir pūgos.

"Latvenergo” duomenimis, Rygos apylinkėse, taip pat kai kuriuose miestuose šalies šiaurės rytuose ir centrinėje jos dalyse sutriko elektros tiekimas. Bendrovė nusiuntė uraganinio vėjo padarinių likviduoti šimtus remontininkų brigadų. Latvijoje audra išvartė daugybę medžių.

Gelbėjimo tarnybos įspėja, kad vandens telkiniuose kyla vandens lygis. Dėl to gali būti apsemtos prie jų esančios teritorijos.

Estijoje štorminis vėjas paliko 12 tūkst. namų be elektros

Estijoje naktį iš sekmadienio į pirmadienį laukiama stipraus vėjo, kuris salose gali siekti iki 33 m/s. Pirmadienio rytą 7 val. 17 min. paaiškėjo, kad be elektros liko 12 tūkst. namų, skelbia rus.DELFI.ee.

Naktį iš pirmadienio į antradienį vėjas nerims: žemyninėje Estijoje jo stiprumas sieks iki 25 m/s, pakrančių rajonuose – iki 30 m/s, o Saremos, Hyjumos ir Virumos salose vėjo gūsiai gali išlikti iki 33 m/s stiprumo. Snigis gali apriboti matomumą.