Jis nenurodė, kur buvo atliktos kratos, tik sakė, kad dalis tų kratų jau baigtos, o dalis dar tęsiamos.

Per kratas buvo paimta įvairių daiktų tragedijos priežasčių tyrimui.

Svarbiausi baudžiamajai bylai dokumentai buvo paimti jau anksčiau, o dabar kratos atliekamos ieškant papildomų įrodymų, paaiškino A.Grišinas.

Kratų savo biuruose faktus agentūrai BNS patvirtino kompanijoje „Maxima Latvija“, architektų biure „Kubs“ ir statybų bendrovėje „Re&Re“.

„Įvykio vietoje dabar pavojinga situacija ir tyrėjai neturi galimybių ten patekti nerizikuodami gyvybe. Kad būtų galima tęsti įvykio vietos apžiūrą, iš pradžių būtina atlikti papildomus darbus dėl to objekto konstrukcijų sutvirtinimo“, - sakė A.Grišinas.

Kaip jau pranešta, policija iškėlė baudžiamąją bylą dėl stogo įgriuvimo lapkričio 21 dieną Zuolitūdės prekybos centre „Maxima“.

Latvijos prezidentas skubiai išvyko iš Vilniaus

Latvijos prezidentas Andris Berzinis labai anksti išvyko iš Vilniuje vykstančio Rytų partnerystės viršūnių susitikimo. DELFI žiniomis, jis sostinę paliko gerokai priešpiet.

Latvijos prezidento išvykimo priežastis – padėtis šalyje, kurią tebekrečia parduotuvės „Maxima“ griūties padariniai. Politinė padėtis Latvijoje nestabili po to, kai dėl „Maximos“ tragedijos atsistatydino Valdžio Dombrovskio vyriausybė.

Kaimyninėje šalyje taip pat nesiliauja nepasitenkinimo „Maxima“ bangos. Latvius ypač įaudrino „Maxima Latvija“ vadovo pareiškimai, kai Gintaras Jasinskas pareiškė nematantis priežasčių savo atsistatydinimui ir nejaučiantis kaltės dėl Rygos tragedijos. Tuoj po šių žodžių G. Jasinskas atleistas iš pareigų. Vėliau buvęs „Maxima Latvija“ vadovas pareiškė buvęs neteisingai suprastas.

„Maximos“ situacija neprognozuojama“

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis
Latvijos prezidentas A. Berzinis per Vilniuje vykusį neformalų pokalbį su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite užsiminė, kad po prekybos tinklo „Maxima Latvija“ vadovybės pasisakymų šios bendrovės situacija jo šalyje gali tapti neprognozuojama. Apie tai duodama interviu Latvijos radijui pranešė prezidento spaudos atstovė Liga Krapanė, skelbia DELFI.lv.

Ji taip pat pridūrė nežinanti, ar A. Berzinis kalbėjo įtikinamai, tačiau netrukus po prezidentų pokalbio Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė informacija apie „Maxima Latvija“ vadovo Gintaro Jasinsko atleidimą.

Priminsime, kad A. Berzinis planavo pakalbėti su D. Grybauskaite ir asmeniškai jai pasakyti, kad Latvija tokių nežmoniškų pareiškimų nepriims. Latvijos vadovas Lietuvos prezidentei pranešė apie jai skirtus laiškus, susijusius su G. Jasinsko pareiškimais.

Ketvirtadienį „Latvija Maxima“ vadovas surengtoje spaudos konferencijoje Latvijos premjero Valdžio Dombrovskio atsistatydinimą pakomentavo taip: „Išeina tie, kurie jaučia savo kaltę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (248)