Minėtas šiurpus nužudymas tikriausiai buvo įvykdytas pernai kovą, kai dingo Francesco Raccosta, tačiau jo kūnas niekada nebuvo rastas, sakoma pietinio Kalabrijos Redžo miesto teismo pranešime.

Tyrėjai suėmė vieną iš įtariamų F.Raccostos žudikų, pasiklausę jo pokalbio telefonu, per kurį numanomas mafijos narys gyrėsi tuo išpuoliu.

„Buvo nepaprastai malonu girdėti jį klykiantį, – sakė įtariamasis. – Manau, iš jo nieko neliko. Tos kiaulės tikrai ėdrios!“

Ta žmogžudystė buvo viena iš penkių įvykdytų keršijant už numanomo mafijos vadeivos Domenico Bonarrigo nužudymą. Pastarasis 11 dienų anksčiau buvo nužudytas trimis šūviais, nurodė tyrėjai.

Tie nusikaltimai buvo dalis karo tarp besivaržančių Kalabrijos mafijos Ndrangetos ('Ndrangheta) grupuočių, besivaržančių dėl teisės kontroliuoti nusikalstamą veiklą, kurios centras yra Opido Mamertinos miestelis Italijos pusiasalio „bato nosyje“.

Kalabrijos mafija, sudaryta iš daugiau nei 100 tarpusavyje dažnai nesutariančių klanų, užima dominuojančia padėtį gabenant kokaino siuntas į Italiją ir Europą. Dabar pagal ekonominę galią ji yra nustelbusi Sicilijos mafiją – „Cosa Nostra“ („Mūsų reikalas“).