Esą jis paprasčiausia laukia, kol bus baigtas tragedijos tyrimas. Be to, G. Jasinskas tvirtino besijaučiąs labai prislėgtas, skelbia tvnet.lv.

G. Jasinskas tvirtino, jog jo žodžiai žiniasklaidos buvo neteisingai suprasti. Bent jau tokią informaciją Rusijos televizija TVNET gavo telefonu.

„Kaip sako pats G. Jasinskas, žurnalistai jį ne taip suprato. Anot jo, jis puikiai supranta – įvyko skaudi nelaimė, tačiau „Maxima Latvija“ nemano, jog taip nutiko būtent dėl jos kaltės. Moraliniu požiūriu G. Jasinskas jaučiasi labai prislėgtas, tačiau tikrai nemano, jog pagrindiniai tragedijos kaltininkai – būtent „Maximos“ vadovybė“, - teigia žurnalistai.

Kaip teigė G. Jasinskas, jau prasidėjo politiniai žaidimai, į kuriuos įtraukti ambasadoriai, diplomatai ir parlamentarai.

„Aš tai puikiai suprantu“, - tvirtino pats G. Jasinskas.

Į klausimą, ar nemano, jog Latvijos politikai ir paprasti žmonės „nori jo galvos“, Latvijos „Maximos“ vadovas atsakė: „Aš tokios galimybės neatmetu. Visai gali būti, jog man teks grįžti į Lietuvą. Tačiau apie tai kalbėti kol kas nenoriu. Reikia sulaukti visų ekspertizių išvadų. Tada viskas stos į savo vietas“.

Rusijos žurnalistai G. Jasinsko klausė ir apie tragedijos Rygoje įtaką pardavimams.

„Dabar tikrai ne pardavimai patys svarbiausi“, - atsakė tuometinis „Maxima Latvija“ vadovas.

Neilgai trukus po šio interviu G. Jasinskas buvo atleistas.

A. Berzinis: „Maximos“ situacija neprognozuojama

Latvijos prezidentas Andris Berzinis per Vilniuje vykusį neformalų pokalbį su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite užsiminė, kad po prekybos tinklo „Maxima Latvija“ vadovybės pasisakymų šios bendrovės situacija jo šalyje gali tapti neprognozuojama. Apie tai duodama interviu Latvijos radijui pranešė prezidento spaudos atstovė Liga Krapanė, skelbia DELFI.lv.

Ji taip pat pridūrė nežinanti, ar A. Berzinis kalbėjo įtikinamai, tačiau netrukus po prezidentų pokalbio Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė informacija apie „Maxima Latvija“ vadovo Gintaro Jasinsko atleidimą.

Priminsime, kad A. Berzinis planavo pakalbėti su D. Grybauskaite ir asmeniškai jai pasakyti, kad Latvija tokių nežmoniškų pareiškimų nepriims. Latvijos vadovas Lietuvos prezidentei pranešė apie jai skirtus laiškus, susijusius su G. Jasinsko pareiškimais.

Ketvirtadienį „Latvija Maxima“ vadovas surengtoje spaudos konferencijoje Latvijos premjero Valdžio Dombrovskio atsistatydinimą pakomentavo taip: „Išeina tie, kurie jaučia savo kaltę“.

G. Jasinskas teigė jaučiantis savo atsakomybę už Zuolitūdėje įvykusią tragediją, bet ne kaltę, ir pridūrė galintis žiūrėti žmonėms į akis. Jis pabrėžė, kad parduotuvės darbuotojai per katastrofą veikė tai, kaip jiems nurodyta veikti panašiose situacijose.

G. Jasinskas taip pat pareiškė, kad „Maxima“ neketina palikti Latvijos rinkos. Paklaustas, ar pajautė bendrovė boikotą, kuriam ragina socialinių tinklų vartotojai, vadovas atsakė, kad šiuo metu „Maxima“ į tai nekreipia dėmesio.

„Maxima Latvija“ vadovas tvirtai neatsakė ir į klausimą, ar tragedijos dieną atsarginis išėjimas iš parduotuvės buvo užstatytas prekėmis, nors to ir nepaneigė. G. Jasinsko teigimu, tai turėtų būti užfiksuota vaizdo įraše, tačiau šios medžiagos jis neturi.

G. Jasinskas per spaudos konferenciją neatsakė į daugelį klausimų apie tragediją ir pažadėjo pateikti atsakymus raštu.