„Esu tikras, jos šiais metais veikiausiai nebus jokios naujos vyriausybės, nes liko per mažai laiko (ją suformuoti). Niekas nėra atlikęs namų darbų. Tai nėra Latvijos politikai būdinga padėtis“, – sakė įstatymų leidėjas.

Opozicinė Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) jau įvardijo tris kandidatus į premjero postą – Janį Dūklavą, Uldį Augulį ir Raimondą Vėjuonį. Kitos Latvijos parlamente dirbančios partijos savo kandidatų į vyriausybės vadovo postą kol kas nepasiūlė.

Seimo pirmininkė Solvita Abuoltinia paragino pradėti politines konsultacijas ateinančią savaitę. Oficialiai kandidatą į premjero postą pasiūlo Latvijos prezidentas.

Premjeras Valdis Dombrovskis ir jo ministrai, atsistatydinę dėl praeitą savaitę 54 žmonių gyvybių pareikalavusios prekybos centro „Maxima“ griūties Rygoje, laikinai tęs darbą, kol bus suformuota nauja vyriausybė.

Rygos vakariniame rajone esančio prekybos centro "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo iš viso 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Latvijos valdančioji Vienybės partija savo kandidatus į premjero postą pasiūlys kitą savaitę

Latvijos valdančioji centro dešinioji Vienybės partija turi kandidatų, kurie gali pakeisti atsistatydinusį premjerą Valdį Dombrovskį, tačiau jų neįvardys šią savaitę, sakė šios partijos parlamentinės frakcijos vadovas Dzintaras Zakis.

„Mes jų neaptarinėsime šią savaitę. Žinoma, turime idėjų, tačiau kitą savaitę susėsime prie stalo ir nuspręsime dėl geriausio sprendinio“, – nurodė jis.

Dz.Zakis patvirtino, kad „Vienybė“ pasiruošusi prisiimti atsakomybę vadovauti vyriausybei.

„Turime didžiausią atstovavimą parlamente tarp dešiniųjų partijų. Manome, kad būsimoji koalicija turėtų būti formuojama iš partijų dabartinėje koalicijoje“, – sakė jis.

Vienybės partijos atstovas taip pat sakė, kad opozicinė Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) galėtų prisidėti prie koalicijos.

„Tokiu atveju koalicija būtų stabilesnė. Būtų sudėtingiau priimti sprendimus, bet stabilumas svarbiau“, – aiškino Dz.Zakis.

V.Dombrovskis trečiadienį atsistatydino iš premjero posto, pareiškęs, kad prisiima politinę atsakomybę už daugiausiai aukų po šalies nepriklausomybės atkūrimo pareikalavusią tragediją.

„Atsižvelgiant į Zuolitūdės tragediją ir visas su ja susijusias aplinkybes, būtina vyriausybė, kurią palaikytų parlamento dauguma ir kuri galėtų išspręsti šalyje susiklosčiusią situaciją, ir aš skelbiu apie savo atsistatydinimą iš premjero posto, prisiimdamas politinę atsakomybę už šią tragediją“, - sakė premjeras.

Rygos vakariniame rajone esančio prekybos centro "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo iš viso 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.