Vyriausias jo vaikas, duktė Marina, kuri vadovauja šeimos holdingo kompanijai „Fininvest“, paskelbė piktą pranešimą spaudai – kaip ir magnato sūnus Pieras Silvio, kuris yra S.Berlusconi žiniasklaidos imperijos „Mediaset“ valdybos pirmininko pavaduotojas.

„Šiai šaliai ir jos demokratijai turėtų būti gėda dėl to, ką patiria mano tėvas“, - sakė 47 metų Marina, kuri nuolat neigia nesiliaujančius gandus, kad gali tapti politine tėvo įpėdine.

„Mano tėvas nebėra senatorius, bet šiandienos balsavimas tikrai nepaveiks jo lyderystės“, - sakė ji ir pridūrė, kad jo išmetimas yra „dėmė, kuri kris ant mūsų istorijos“.

44 metų Pieras Silvio sakė, kad jį „labai įskaudino“ parlamento balsavimas.

„Žinau, kas mano tėvas yra iš tikrųjų, ir, visų pirma, tai, ką jis padarė Italijos verslui ir mūsų šaliai“, - pareiškė jis.

77 metų S.Berlusconi, kuris tris kartus yra dirbęs Italijos premjero poste, netrukus po balsavimo išvyko iš savo rezidencijos Romoje į vilą netoli Milano, pabūti su šeima.

Marina ir Pieras Silvio yra S.Berlusconi ir jo pirmosios žmonos Carlos Dall'Oglio vaikai.

29 metų Barbara Berlusconi - vyriausias vaikas iš jo antrosios santuokos su Veronica Lario  – taip pat pareiškė pasipiktinimą tėvo išmetimu iš Senato.

„Jėga išmetę mano tėvą jo politiniai priešininkai galvoja, kad gavo lengvą kelią į valdžią, - sakė ji. - Tai politinė operacija, kuri atsirūgs tiems, kas ją įvykdė“.

S.Berlusconi vaikai retai dalyvauja jo politinėje veikloje – jie tvarko jo didžiulę verslo imperiją, kuri siekia nuo televizijos ir leidybos iki futbolo klubo „AC Milan“.

Jau seniai kalbama, kad jie gali pasekti tėvo pėdomis ir įsitraukti į politiką, nors ir pats S.Berlusconi trečiadienį žadėjo tęsti kovą.