Jau pirmosiomis dienomis po tragedijos prekybos centre „Maxima“ pradėta rinkti parama. „Ziedot.lv“ duomenimis, per pirmą dieną surinkta daugiau nei 86 tūkst. latų. Tačiau vieno didelio indėlio iš vieno asmens dar nebuvo. Pasak Latvijos žiniasklaidos, dosnūs aukotojai rodo, kad Latvijos tragedijai visuomenė neabejinga, o galimybė padėti nukentėjusiems žmonėms svarbi ne tik vietos, bet ir užsienyje esantiems žmonėms.

Aukas renkanti organizacija dar neprognozuoja, kokie bus nukentėjusių šeimų poreikiai, tačiau pasiruošusi reaguoti, vos tik bus gauti prašymai.

Kaip praneša LNK „Žinios“, per dieną nukentėjusiesiems nuo nelaimės paaukota beveik milijonas litų. Visą dieną žmonės tragedijos vietoje dėjo gėles ir degė žvakutes. Prie tvoros laukė ir dingusiųjų artimieji, vis dar tikėdamiesi, kad jų mylimi žmonės bus ištraukti gyvi. Savanoriai laukiantiems nešė maisto, gėrimų ir pledų.

„Aš padedu žmonėms, žuvusiųjų šeimoms, visiems, kas susidūrė su šia nelaime. Man širdies liepia kažką daryti“, - pasakojo jaunuolis.

Latvijoje prasidėjo 3 dienų gedulas. Kai viskas baigsis, ketina šį pastatą galutinai nugriauti ir jo vietoje pastatyti memorialą. Pastato blogai yra labai sunkūs. Vienas sveria apie 7,5 tonos, o jį pakelti ir patraukti gelbėtojams užtrukdavo nuo 15 minučių iki pusvalandžio. Rygos gyventojai įtaria, kad rangovai bandė sutaupyti statydami kokybės sąskaita. Latvijos prezidentas tai pavadino masine žmogžudyste.

video

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)