„Mano manymu statybos ar rekonstrukcijos metu buvo padaryti tam tikri pažeidimai, taip pat netinkamai organizuoti darbai“, – laidoje „Dienos klausimas sakė D. Gedvilas.

D. Gedvilas stebėjosi, kodėl įsijungus sirenoms nesustojo darbai, o žmonės ir toliau vaikštinėjo parduotuvėje, vyko prekyba. Anot Lietuvos statybininkų asociacijos prezidento, ir šį kausimą dar turės atsakyti Latvijos teisėtvarka.

Pasak Lietuvos projektuotojų asociacijos pirmininko Jono Mulevičiaus, visuomeniniame pastate, kuriame dirba daug žmonių, bet kokių statybų veiksmai turėtų būti suvaržomi.

„Jei viskas vyko lygiagrečiai ir netvarkingai, nesilaikant tam tikrų atsargumo taisyklių, žinoma, neatmetu versijos ir nėra dar niekur pasakyta, ar prieš pradedant pastato rekonstrukciją, buvo patikrintos jo konstrukcijos ir apskaičiuota, kokia apkrova galima“, – savo mintis dėstė J. Mulevičius.

Tuo tarpu į laidą paskambinęs klausytojas, grįžtantis kaip tik iš Rygos, teigė galįs pateikti karštų naujienų.

„Dabar grįžtu iš Rygos. Toje srityje truputį dirbu. Šiandien telefonu kalbėjau su žmonėmis. Karštų žinių turiu. Signalizacija parduotuvėje dvi savaites veikė be perstojo. Tai iš principo žmonės nelabai reagavo į eilinį suveikimą. Man taip sakė žmonės telefonu“, – pasakojo klausytojas.

Priežastis, kodėl įvyko stogo griūtis, pasak į laidą paskambinusio klausytojo, itin didžiulis krovinys, kuris buvo sukrautas ant stogo, kai žmonių buvo pilna parduotuvė.

„Kodėl ta griūtis įvyko? Buvo kalbėta su vairuotoju, kuris atvežė 40 t trinkelių, kurios atsidūrė ant stogo, o tą stogą šiuo metu kaip tik želdino. Tos trinkelės atsidūrė ant stogo pačiu intensyviausiu parduotuvėje metu," – aiškino klausytojas bei pridūrė, kad informacija nėra patikrinta.

Laidoje dalyvavęs projektuotojas J. Mulevičius, išgirdęs klausytojo pateiktą žinią sakė, kad 40 t – labai didžiulė apkrova.

„Tai neįtikėtinai daug ir jeigu jos buvo sukoncentruotos nedideliame plote, tai buvo perkrova ir tuomet - griūtis. Kitaip net negalėjo atsitikti. Tai neapdairumas, kodėl taip buvo daroma?“ – svarstė projektuotojas.