Pagrobėjų širdies nesuminkštino ir vienos iš jų skundas, jog greičiausiai patyrė insultą. Viena iš aukų – 30 metų moteris, greičiausiai gimusi nelaisvėje ir visą gyvenimą neturėjusi ryšio su išoriniu pasauliu, skelbia „The Telegraph“.

Policijos pareigūnai išgelbėjo tris nelaimingąsias – 30, 57 ir 69 metų moteris. Spėjama, jog jų grobikai ne britų tautybės.

Tokią informaciją patvirtino ir Londono policija, tačiau daugiau informacijos nesuteikia.

Pranešama, jog viena iš nukentėjusiųjų „šeimos vyriausiems“ yra sakiusi, jog smarkiai negaluoja, įtarė patyrusi insultą, tačiau apie medicininę pagalbą jai pasakyta net nesvajoti.

Penktadienį policijos pareigūnai detaliai apieškojo namą pietų Londone esančiame Lambeto rajone, kur ir buvo prievarta kalinamos moterys. Moterims pavyko padėti tik tada, kai viena iš jų paskambino labdaros organizacijai „Freedom“ ir pasakė, jog jos „draugė“ laikoma kaip vergė.
Moteris pasakojo, jog „draugė“ mananti patyrusi insultą, tačiau apie medikų pagalbą negali būti nei kalbos, skelbia „The Independent“.

Kol kas pareigūnams lieka labai daug neatsakymų klausimų. Vienas iš jų – kaip moterys pateko į tuos namus. Įtariama, kad visos nuolat patyrė fizinę ir psichologinį smurtą.

Organizacijos „Freedom“ steigėja Aneeta Prem sako, jog, nors moterys ir buvo išsekusios ir sugniuždytos, joms pavyko pasprukti, nes klausėsi pareigūnų instrukcijų.

„Daug su jomis kalbėjome, kaip tai vyks, ruošėmės iš anksto. Iš anksto susitardavome, kada jos galės su mumis kalbėtis telefonu. Suplanavome, jog pačios ištrūks iš namų. Policijos pareigūnai laukė netoliese. Jos sugebėjo išeiti – pavyko tiesiog idealiai“, - operacijos sėkme džiaugiasi A. Prem.

Apie sulaikytą įtariamųjų porą, įvardijamą kaip „šeimos vyriausieji“, A. Prem sakė, jog visos trys moterys jų „siaubingai bijo“.

„Jos jautė esančios dideliame pavojuje. Nemanau, kad kaimynai ką nors žinojo. Tai buvo vienas iš daugelio namų niekuo neypatingoje gatvėje. Jų gyvenimas buvo varžomas visose srityse. Vis dar negaliu patikėti, jog tai galėjo būti iš tikrųjų“, - sako A. Prim.

Policijos pareigūnai sutinka, jog visos trys nukentėjusios – „stipriai traumuotos“. Šiuo metu jos saugioje vietoje, kur jomis rūpinamasi.

Skelbiama, kad policija tyrimą pradėjo, kai minėtoji labdaros organizacija sulaukė vienos iš aukų skambučio. Skotland Jardas nustatė namų vietą ir pradėjo „itin svarbias derybas“, kurios buvo patikėtos organizacijos darbuotojams.

Dėl trijų moterų pagrobimo ir kalinimo buvo sulaikyti 67 metų vyras ir moteris, tačiau netrukus paleisti už užstatą.

Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas penktadienį šį nusikaltimą įvardijo kaip „itin šiurpų“. Tokią mintį išsakė ministro pirmininko atstovas spaudai.