Tokį sprendimą teismas priėmė vos kelios valandos po to, kai teisėja antradienį vakare paskutinę minutę sustabdė mirties bausmės vykdymą suleidžiant mirtiną injekciją baltųjų viršenybės šalininkui Josephui Paului Franklinui, kuris yra kaltinamas virtine rasistinių žmogžudysčių nuo 1977 iki 1980 metų.

JAV apygardos teisėja iš Misūrio Nanette Laughrey mirties bausmės vykdymą J.P.Franklinui sustabdė dėl to, kad Misūryje naudojamas pentobarbitalis kelia didelę riziką dėl "bereikalingo skausmo, viršijančio būtinybę mirčiai sukelti".

Tačiau valstija šį sprendimą apskundė ir trečiadienį 8-asis JAV apygardos apeliacinis teismas nusprendė, jog J.P.Franklino advokatai nepateikė pakankamai įrodymų, kad būtų galima sustabdyti mirties bausmės įvykdymą.

Kol kas neaišku, ar J.P.Franklino advokatai teiks apeliaciją JAV Aukščiausiajam Teismui.

CNN pranešė, kad mirties bausmė J.P.Franklinui gali būti įvykdyta jau trečiadienį, jei nebus imtasi tolesnių teisinių veiksmų.

J.P.Franklinas, kurio motyvas, kaip teigiama, buvo rasizmas, mirti buvo nuteistas dėl Geraldo Gordono nužudymo prie vienos sinagogos Sent Lujyje Misūrio valstijoje 1977 metais.

Jis niekada nebuvo teisiamas dėl šūvio 1978 metais į L.Flyntą, kuris leidžia pornografinius filmus ir žurnalus, pavyzdžiui, "Hustler". Magnatas, kuriam dabar - 70, po to šūvio liko prikaustytas prie invalido vežimėlio.

Praėjusį mėnesį L.Flyntas parašė, kad norėtų "pakenkti" J.P.Franklinui, bet nenori matyti jo mirštančio.

Jis sakė, kad J.P.Franklinas į jį nusitaikė "dėl juodaodžio vyro ir baltosios moters nuotraukų žurnale "Hustler".

"Jis susprogdino bombas keliose sinagogose ... Jis nekentė juodųjų, jis nekentė žydų", - sakė L.Flyntas.

J.P.Franklinas yra kaltinamas dėl 22 žmogžudysčių, kurios buvo įvykdytos nuo 1977 iki 1980 metų.