Sraigtasparnis smogė į kelis aukštus netoli 30 aukštų pastato viršūnės ir nukrito ant žemės, pranešė Nacionalinė krizių valdymo agentūra.

Abu pilotai, kurie buvo vieninteliai žmonės orlaivyje, priklausiusiame bendrovei „LG Electronics“, rasti žuvę, tačiau pastato gyventojai nenukentėjo, sakė šios tarnybos pareigūnas naujienų agentūrai AFP.

„Regis, pilotas nieko nebematė dėl itin tiršto rūko“, – nurodė pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Sraigtasparnis buvo pasiųstas į Gangnamą paimti vieno iš LG vadovų, ir turėjo skristi su verslo reikalais į pietinį Džondžu miestą, bendrovės viešųjų ryšių padalinio vadovas Jeon Myeong-Wu sakė interviu naujienų televizijai YTN.

Televizijos žinių reportaže rodyti išdaužti langai ir išverstos sienos prabangių apartamentų pastate, taip pat sraigtasparnio nuolaužos su LG logotipu.

Šimtai policijos pareigūnų, gelbėtojų ir karių buvo pasiųsti šalinti nuolaužų ir evakuoti gyventojų po šios retos avarijos.

Gangnamo rajoną, kuriame įsikūrę prabangūs prekybos centrai ir itin brangūs apartamentais, išgarsino pernai hitu tapusi daina „Gangnam Style“, atliekama Pietų Korėjos reperio Psy.