Kaip informuoja odditycentral.com, tragedija įvyko 2013 m. gegužės 2 d. Anot mirusiojo tėvų, ta diena buvo niekuo neypatinga. Sūnus apsipirko Karlaile (Didžioji Britanija) ir grįžo namo. Tėvo teigimu, Jasonas buvo toks, kaip visada, atrodė geros nuotaikos ir užlipo į viršų persirengti.

J. Airey ilgai nepasirodžius, motina Anne nuėjo į jo kambarį pažiūrėti, kas nutiko, ir rado sūnų gulintį be sąmonės. Moteris pasikvietė sutuoktinį, o šis pasakoja, kad sūnaus marškiniai buvo drėgni, veidas pamėlęs, kakle plakė vos užčiuopiamas pulsas.

Tėvai kaip įmanydami stengėsi išgelbėti sūnui gyvybę – atliko dirbtinį kvėpavimą, iškviesti medikai apie valandą bandė jį atgaivinti, galiausiai išvežė į ligoninę.

Deja, po dviejų dienų J. Airey mirė.

Tyrimą atliekantiems detektyvams mirusiojo tėvas papasakojo, kad ant dėžės raudonomis raidėmis buvo užrašyta „Pandoros skrynia“, o dėžėje buvo mažas paketas su kanapes primenančia, tačiau bekvape medžiaga.

Toksikologinis tyrimas patvirtino, kad pakete buvo sintetinės kanapės. Tiesa, tyrimai neparodė mirusio J. Airey kraujyje narkotikų.

Tėvas žinojo, kad sūnus nevartoja narkotikų, nes prieš 13 m. turėjo problemų dėl „ecstasy“ vartojimo.

Kadangi tyrimai neparodė narkotikų kraujyje, koroneris Robertas Chapmanas konstatavo, kad vyras mirė sava mirtimi: „Sustojus širdžiai, sustojo smegenų veikla, todėl sutiko ir kitų organų veikla. Neaišku, dėl kokios priežasties sustojo širdis. Galbūt jis turėjo mirtiną širdies aritmiją.“