Vaizdo kreipimesi, kuris buvo paviešintas internete, teroristinės organizacijos „Islamic State of Iraq and al-Sham“ (ISIS) nariai Alepo mieste bendruomenei išdidžiai demonstruoja aukos galvą. Jie triumfuodami pasakoja apie egzekuciją – esą buvo nužudytas Irako šiitų maištininkas, kovojęs Sirijos prezidento Basharo al Assado pusėje.

Tačiau vėliau paaiškėjo, jog galva priklauso sunitų islamistų kovotojų grupuotės „Ahrar al-Sham“ nariui. Nors ši organizacija ir neišpažįsta „al Qaedos“ ideologijos, neretai kovoja dėl tų pačių tikslų.

Atlikus tyrimą, ISIS atstovas pripažino, jog per klaidą buvo nužudytas Mohammedas Faresas – prieš kelias dienas be žinios dingęs „Ahrar“ vadas. Nors šis faktas oficialiai nepatvirtintas, nužudytasis išoriškai labai panašus į minėtąjį asmenį.

Organizacija „Syrian Observatory of Human Rights“, stebinti Sirijos konflikto aukas, bei keli socialinės žiniasklaidos aktyvistai sako, jog ISIS kovotojai klaidingai suprato M.Fareso pasisakymus apie imamus Ali ir Husseinį – šiizmo pradininkus, todėl jį ir nužudė.

ISIS atstovas Omaras al Qahtani patvirtino, jog M. Faresas buvo sužeistas, ir manydami, jog jį sučiupo šiitų kovotojai, prieš kuriuos jis ir veikė, kovotojai palaikė jį kitu asmeniu ir ne nugabeno į ligoninę, o nupjovė jam galvą.

Manoma, kad M. Faresas buvo sužeistas per mūšį dėl „Base 80“ – militarizuotos zonos, esančios netoliese Alepo.
Atsiprašydamas dėl klaidos, O. al Qahtani priminė, esą pranašas Mahometas sakęs, jog Alachas atleidžia asmeniui, per klaidą pražudžiusiam kitą tikintįjį.