"Mes radome gelbėjimosi valtį. Aš įšokau, o (Fanrcesco) Schettino įšoko prieš mane", - sakė Stefano Iannelli Groseto teisme, nagrinėjančiame kaltinimus kapitonui dėl netyčinio 32 žmonių nužudymo, pirmalaikio laivo palikimo ir nelaimės sukėlimo.

Stažuotojo liudijimas turėtų patvirtinti įtarimus, kad "kapitono bailio" pravardę žiniasklaidoje gavęs laivo vadas palikęs laivą suskubo pasiekti krantą, palikdamas siaubo apimtus lainerio keleivius skęstančiame laive.

F.Schettino tvirtina, kad jis nuslydęs iškrito iš "Costa Concordia", kai šis jau buvo pasviręs 90 laipsnių kampu, ir įkrito tiesiai į gelbėjimosi valtį.

Francesco Schettino
Dažnai cituojamame pakrantės pareigūno pokalbio telefonu įraše girdėti, kaip pareigūnas reikalauja, jog F.Schettino "grįžtų į laivą", tačiau šis atsisako vykdyti šį nurodymą.

"Mes sudarėme gyvąją grandinę, kas nenuslystumėme", - kalbėjo S.Iannelli, pasakodamas apie chaosą, kilusį laivui užplaukus ant povandeninių uolų prie Džilijo salos, praneša italų žiniasklaida.

"Aš priklausiau "Tango India" gelbėjimo komandai ir mes išgelbėjome mažiausiai penkis sužeistus žmones. Kai daugiau nebemačiau keleivių, mes su Schettino" ir dar keturiais kitais "radome gelbėjimosi valtį", pasakojo jis.

"Aš užšokau ant jos stogo, o F.Schettino šoko visai prieš mane. Kai tik gelbėjimosi valtis pasitraukė, laivas apsivertė ir denis, ant kurio prieš tai buvome, paniro po vandeniu. Pakeliui į krantą mes rinkome vandenyje buvusius keleivius", - sakė jis.

290 metrų ilgio "Costa Concordia" užplaukė ant povandeninių uolų pernai sausio 13-osios vakarą. Tuo metu laive buvo 4 229 žmonės iš 70 šalių. Per avariją iš viso žuvo 32 žmonės.

F.Schettino gresia iki 20 metų laisvės atėmimo bausmė.