Daiktas, panašus į pomidorą, skriejo Willemo-Alexanderio ir jo žmonos Maximos link, bet nukrito ant žemės nepasiekęs karaliaus ir karalienės. Nė vienas pomidoras į karalių nepataikė, pranešė naujienų agentūra „Ria Novosti“.

Karalius ir karalienė niekaip nereagavo ir toliau ėjo į konservatorijos pastatą dalyvauti iškilmingame Nyderlandų metų Rusijoje ir Rusijos metų Nyderlanduose uždaryme.

Pažeidėjai pasirodė esantys Komsomolsko prie Amūro gyventojas ir jo draugė. Teismas dabar spręs jų likimą. Maksimali bausmė jiems gali būti areštas iki 15 parų.

Sergejus Aksionovas, vienas opozicinės partijos „Kita Rusija“ lyderių, „Twitter“ patvirtino, kad du aktyvistai buvo areštuoti dėl vaisių mėtymo.

Pasak S. Aksionovo, protestu buvo siekiama atkreipti dėmesį į Aleksandro Dolmatovo mirtį. Šis „Kitos Rusijos“ aktyvistas dalyvavo 2012 metų gegužės - prezidento Vladimiro Putino inauguracijos išvakarių - demonstracijoje Maskvos Bolotnajos aikštėje.

A. Dolmatovas buvo areštuotas, paskui - paleistas, tačiau baimindamasis pakartotinio arešto dėl rimtų kaltinimų - tokių, kokie buvo pateikti kitiems protestuotojams, - pabėgo į Nyderlandus prašytis prieglobsčio.

Sausio mėnesį jis nusižudė, kai jo prašymas buvo atmestas ir jis buvo apgyvendintas sulaikytųjų centre.