Ministerijos atstovas spaudai Arturas Jugaste sakė, kad penktadienį 9 val. 30min. „įvyko susijęs su ministerijos serveriu incidentas, todėl ministerija nusprendė uždaryti visuomenei prieinamą svetainę“.

A.Jugaste tvirtino, kad visos kitos informacinės sistemos ministerijoje veikia be jokių trikdžių.

Hakeriai, pasivadinę „Anonymus Ukraine“, internete paskelbė, kad jie įsiskverbė į Estijos gynybos ministerijos serverį ir kad Ukraina iš tikrųjų nenori būti NATO ir ES pavaldinė, kad ukrainiečiams nereikia šių organizacijų ir kad jie nori būti nepriklausomi ir suverenūs.

Ketvirtadienį „Anonymus Ukraine“ pranešė sutrikdę Europos Investicinio Banko tinklalapį.

Estijos prezidentas situaciją komentavo socialiniame tinkle

Estijos prezidentas prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas per socialinį tinklą „Twitter“ davė patarimą programišiams: užsiimkite kuo nors naudingu, rašo delfi.ee.

Skelbta, kad dėl kibernetinės atakos prieš Estijos gynybos ministeriją penktadienį neveikė šios įstaigos tinklalapis, o šalies vadovas savo „Twitter“ paskyroje drausmino interneto chuliganus, siūlydamas „užsiimti kuo nors naudingu“.

„Kai kurie galvoja, kad susitarimas tarp Ukrainos ir Europos Sąjungos reiškia, jog šalis įstos į NATO. Dėl to jie puola Estijos gynybos ministerijos tinklalapį. Užsiimkite kuo nors naudingu“, - dėstė prezidentas.

Suomija teigia tapusi skaitmeninio šnipinėjimo auka

Ketvirtadienį Suomija pareiškė, kad jos užsienio reikalų ministerija tapo didelio masto skaitmeninio šnipinėjimo auka, praneša AFP.

Anot pareiškimo, šnipinėjimas buvo pastebėtas dar šių metų pradžioje, tačiau svarbiausia informacija nebuvo paveikta.

Suomijos užsienio reikalų ministro Erkio Tuomiojos teigimu, atsakingos institucijos pradėjo tyrimą dėl šnipinėjimo, kurį pats užsienio reikalų ministras vadino itin moderniu.

Suomija informavo kitas Europos Sąjungos šalis apie šį šnipinėjimą. Ekspertai nenustebo sužinoję, kad Suomija buvo šnipinėjama.

"Suomijos valdžia buvo per daug naivi. Pavyzdžiui, Prancūzijoje jau ilgą laiką aukšto rango pareigūnams yra draudžiama naudotis išmaniaisiais telefonais "Blackberry", - sakė vienas skaitmeninių technologijų ekspertų.