„Washington Post“ Caitlin Dewey rašomame tinklaraštyje pateikiami septyni moterų teisių suvaržymai, egzistuojantys nuo Azijos iki Pietų Amerikos.

1. Kai kuriose Indijos dalyse moterims netaikomas kelių eismo saugumo taisyklės – joms neprivaloma dėvėti šalmo važiuojant motociklu, nors būtent dėl važiavimo be šalmų kasmet žūsta daugybė žmonių. Kovotojai už moterų teises piktinasi, jog tai moters gyvybės nevertinimas, o draudimo šalininkai sako, jog galvojama apie moterų šukuoseną ir makiažą.

2. Jemene moteris laikoma puse liudytojos. Kaip rašoma amerikiečių nevyriausybinės organizacijos „Freedom House“ 2005 m. pranešime, teisme moteris nelaikoma visateise liudytoja, jei jos liudijimo neparemia vyro žodžiai. Neištikimybės, šmeižto, vagystės ar sodomijos (homoseksualių santykių) atvejais moteris apskritai neturi teisės liudyti.

3. Saudo Arabijoje ir Vatikane moterys vis dar neturi teisės balsuoti. Tiesa, 2011 m. Saudo Arabijoje karalius priėmė potvarkį, kad 2015 m. vyksiančiuose rinkimuose moterys galės balsuoti. Vatikane balsuoti gali tik vyrai.

4. Ekvadore abortus galima daryti tik idiotėms ir protiškai atsilikusioms moterims. Politika ieško pagarbesnio apibūdinimo pvz., „protiškai nesveika“, tačiau esmės tai nekeičia, o abortus draudžiantis įstatymas dažnai kriminalizuoja persileidimus.

5. Saudo Arabijoje ir Maroke žagintojų aukos pačios gali būti apkaltintos. Daugelyje šalių neginamos žagintojų aukos, bet kai kuriose jos netgi baudžiamos už tai, kad vienos, be vyriškos draugijos išėjo iš namų, bendravo su ne giminaičiu ar vėliau pastojo. Neseniai Maroke 16 m. mergaitė nusižudė, nes teisėjas nurodė jai ištekėti už žagintojo (žagintojui ir aukai susituokus, kaltinimai žaginimu panaikinami).

6. Jemene moteris be sutuoktinio leidimo negali išeiti iš namų, išskyrus kelias išimtis, pvz., jei tenka skubėti pas susirgusius tėvus.

7. Saudo Arabijoje moterims neleidžiama vairuoti.