Pasak pareigūnų, jie ėmėsi veiksmų prieš iš Barbadoso kilusią muzikos dievaitę dar jai nespėjus įeiti į mečetę, į kurią įleidžiami ne tik musulmonai ir kuri tapo vienu daugiausiai turistų pritraukiančių objektų Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje.

25-erių atlikėja, kuri šeštadienį koncertavo Abu Dabyje, savo nuotraukas paskelbė internetiniame keitimosi nuotraukomis tinkle „Instagram“.

Dainininkė prie mečetės pozavo vilkėdama juodu sportiniu kostiumu, ryškiai raudonai dažytomis lūpomis ir nagais.

Visose nuotraukose Rihanna užfiksuota galvą apsigobusi skraiste, tačiau jos pozos gali būti vertinamos dviprasmiškai.

Vienoje nuotraukoje ji guli ant nugaros mečetės kieme, o kitoje – sėdi ant grindų sukryžiuotomis ant krūtinės rankomis.

Tuo tarpu šeicho Zayedo mečetės administracija savo interneto svetainėje paskelbė tokį pranešimą: „Dainininkė atvyko privačiai, neprisistatė ir iš anksto nesuderino (savo apsilankymo) su administracija“.

„Jos buvo paprašyta pasišalinti, dar neįžengus į mečetę, nes jos rodytos pozos nedera prie švento (komplekso) statuso“, – sakoma pareiškime.

Komplekso darbuotojai stengiasi užtikrinti, kad nė vienas lankytojas „nepažeistų padorumo normų, kurių reikalaujama lankantis mečetėje, kaip pavyzdžiui, fotografuodamasis nederamoms nuotraukoms arba nemandagiai sėdėdamas“, nurodoma pareiškime.

Šios nuotraukos sulaukė prieštaringų Rihannos gerbėjų vertinimų ir „Instagram“ tinkle.

„Ji mano, kad deginasi Majamio paplūdimyje“ , – rašo vienas komentatorius arabų kalba.

„Kalti tie, kurie įleido ją į tą mečetę“, – tęsia kitas.

Tačiau dauguma komentatorių palaiko savo žvaigždę.

„Ačiū, kad gerbiate mūsų religiją... nepagailėjote laiko apsirengti mūsų tradiciniais rūbais... O nuotraukos yra gražios, ir ne įžeidžiančios“, – mano vienas gerbėjas.

„Aš esu musulmonas... ir nematau jokios nepagarbos. Myliu tave, Rihanna“, – priduria kitas.