Rusijos policija ir prokuratūra naudoja persekiojimus ir prievartą prieš Kremlių nusistačiusios opozicijos atžvilgiu. Policijos specialiosios pajėgos OMON vaiko mūsų mitingus, tyrėjai konfiskuoja mūsų medžiagą ir taip toliau. Šeštadienį ilgos Putino rankos pasiekė rinkimus kaimyninėje Estijoje, padedant naujam sąjungininkui – Interpolui“, – sakoma G.Kasparovo pareiškime, paskelbtame socialiniame tinkle „Facebook“.

Interpolas šeštadienį paskelbė pranešimą, kad buvęs Estijos žvalgybos koordinatorius Eerikas Niilesas Krossas, dabar iškeltas opozicijos kandidatu į Talino mero postą, yra ieškomas Rusijos teisėsaugos, kuri jį nori apklausti dėl 2009 metais įvykdyto Rusijos prekinio laivo „Arctic Sea“ pagrobimo.

E.N.Krossas yra Tėvynės ir „Res Publica“ sąjungos (IRL), priklausančios valdančiajai koalicijai su premjero Andrus Ansipo Reformų partija kandidatas. Jis siekia pakeisti dabartinį sostinės merą – Centro partijos lyderį Edgarą Savisaarą.

Pasak G.Kasparovo, E.N.Krossas jau seniai buvo Kremliaus kaltinimų taikinys.

„Dabar Interpolas, sekmadienį vykstančių rinkimų išvakarėse paskelbė šmeižikiškus KGB kaltinimus, kas yra aiškus mėginimas kištis į priešrinkiminę kovą, kur jėgos lygios“, – pridūrė šachmatų didmeistris.

G.Kasparovas tvirtino, kad E.N.Krosso oponentas yra Kremliaus marionetė ir kad jis panaudojo Interpolo pranešimą puolimui prieš IRL.