Vietos žiniasklaida praneša, kad įtariamasis, Conrado Juarezas iš Bronkso, yra ketverių metų aukos giminaitis. Pirmą kartą paskelbtas ir aukos vardas - Anjelica Castillo.

Policija pranešė, kad 52 metų C. Juarezas vėlai penktadienį buvo areštuotas netoli restorano Manhatane, kuriame dirbo, ir kad jis buvo apkaltintas antrojo laipsnio žmogžudyste.

Niujorko policijos viršininkas Ray Kelly sakė, kad C. Juarezas prisipažino dėl to nusikaltimo.

„Anksti šį rytą Juarezas pripažino, kad seksualiai smurtavo prieš Anjelicą, kad uždusino ją, o tada padedamas savo sesers (Balvinos Juarez-Ramirez), kuri dabar yra mirusi, atsikratė lavono“, - sakė R. Kelly.

Stulbinamą persilaužimą šioje byloje nulėmė gauta informacija, pagal kurią policija susekė nužudytos mergaitės dabar jau suaugusią seserį ir motiną.

Daugiau kaip du dešimtmečius A. Castillo buvo žinoma tik kaip „Kūdikis Viltis“ - taip ją pavadino detektyvai, palaidoję ją 1993 metais, neatsiradus jokiems jos giminaičiams.

Anksčiau pagrindinis įtariamasis byloje buvo vaiko tėvas.

Tas išsekusios mergaitės nužudymas šokiravo Niujorką žiaurumu ir įkalčių trūkumu.

C. Juarezas, kuriam to nusikaltimo įvykdymo metu buvo 30, pamatė A. Castillo rezidencijos, kurioje gyveno su giminaičiais, koridoriuje, sakė R. Kelly.

Įvykdęs nusikaltimą C. Juarezas ir jo sesuo išsikvietė juodą taksi ir išmetė į nešiojamą šaldytuvą įkištą mergaitės kūną miškelyje Manhatane.

Lavonas buvo rastas 1991 metų liepos 23 dieną, mėlynos ir baltos spalvų šaldytuve ant pylimo Henry Hudsono alėjoje. Iš pradžių lavonas buvo surištas įkištas į plastikinį maišą.

R. Kelly pripažino, kad išaiškinti bylą padėjo ir per pastaruosius du dešimtmečius patobulėjusios DNR identifikavimo technologijos.

„Šiandien Niujorko policijos departamento tyrėjai suteikė mažajai Anjelicai jai priklausantį teisingumą“, - pridūrė jis.