Tik 155 migrantai iš maždaug 545, buvusių tame laive – daugiausiai Eritrėjos piliečių – liko gyvi per tą katastrofą, tapusia didžiausia Italijoje imigracijos tragedija per ilgiau nei dešimtmetį.

Italijos karinių jūrų pajėgų laivas „Cassiopea“ šeštadienį atplaukė į Lampedūzą, labiausiai į pietus nutolusią šalies salą, paimti 339 karstų su žuvusiųjų palaikais, kurie bus nugabenti į Empedoklio uostą Sicilijoje.

Karstai buvo kraunami kranu, pradėjus šį ilgoką darbą netrukus po pietų.

Apie 100 aukų palaikai, matyt, bus palaidoti pietinės Sicilijos miesto Agridžento kapinėse, kiti – gretimų miestų laidojimo vietose, pranešė naujienų agentūra ANSA.

Italijos ministras pirmininkas Enrico Letta trečiadienį žadėjo aukoms surengti valstybines laidotuves, bet jų datos nenurodė.

Pastaroji skenduolių grupė buvo pargabenta į krantą tuo metu, kai gelbėtojai dirba su Viduržemio jūroje įvykusios kitos tragedijos aukomis – penktadienį jūroje apie 100 kilometrų nuo Lampedūzos, arčiau Maltos, nuskendo kitas migrantų laivas.

Maltos vyriausybės atstovas nurodė, kad žuvo 31 žmogus, nors anksčiau Italijos karo laivynas minėjo 34 žuvusius.

Humanitarinės pagalbos agentūros tvirtina, kad mėgindami įveikti Viduržemio jūrą ir patekti į Europą per pastaruosius 20 metų žuvo beveik 20 tūkst. migrantų

Šiais metais į Italiją atplaukė apie 30 tūkst. migrantų – keturis kartus daugiau negu 2012metais. Dauguma jų – pabėgėliai iš Eritrėjos.