Ciklono „Phailin“, kurio vėjo gūsių greitis siekia 240 kilometrų per valandą, o dėl jo siurbiamosios jėgos jūros lygis gali pakilti iki trijų metrų, gali tapti smarkiausia per 14 pastarųjų metų audra, užgriuvusia šį regioną.

Smarkūs vėjai ir liūtys jau čaižo Orisos ir kaimyninę Andhra Pradešo valstiją, kur medžiai linko prie žemės dar prieš „Phailin“ pasiekiant sausumą.

Ciklonas slenka į tą patį pajūrio regioną, kuriame daugybė žmonių gyvena palaikėse trobelėse ir lūšnynuose, smarkiai nuniokotą 1999 metais smogusios audros, nusinešusios per 8 000 žmonių gyvybių.

Indijos meteorologijos departamentas paskelbė „raudonąjį pranešimą“, perspėjantį apie „labai smarkaus“ ciklono priartėjimą.

Taifūnas Filipinuose nusinešė 8 gyvybes, milijonams gyventojų nutrūko elektros tiekimas

Taifūnas „Nari“ šeštadienio rytą siautėjo Filipinų šiaurėje, plėšė namų stogus, nužudė aštuonis žmones, daugiau kaip du milijonai gyventojų liko be elektros.

„Nari“ smogė šios Azijos šalies rytinei pakrantei apie vidurnaktį (19 val. penktadienį Lietuvos laiku), versdamas medžius ir stulpus, slinkdamas į vakarus plačiu ruožu per žemdirbystės laukus Filipinų pagrindinėje Lusono saloje, pranešė pareigūnai.