Kalbinama televizijos CNN laidų vedėjos Christiane Amanpour per vieną vieša renginį, į kurį buvo parduoti visi bilietai, mergina taip pat sakė, kad jai būtų „didelė garbė“, jeigu penktadienį jai būtų skirta Nobelio taikos premija.

Paklausta apie prieštaringus ateities planus tapti gydytoja arba politike, taip pat ar ji norėtų tapti Pakistano premjere, Malala pareiškė norinti padėti savo tėvynei.

„Aš noriu tapti Pakistano ministre pirmininke, – ji pareiškė Ch.Amanpour, išprovokuodama publikos plojimus. – Manau, tai būtų išties gerai, nes per politiką galiu išgelbėti visą savo šalį.“

„Galėčiau skirti didelę dalį biudžeto švietimui ir taip pat sutelkti dėmesį į užsienio reikalus“, – pridūrė ji.

Pernai spalio 9-ąją Malala buvo pašauta į galvą Pakistano Talibano ekstremistų dėl to, kad prieš juos pasisakė, reikalaudama mergaitėms teisės lankyti mokyklą.

Ji buvo išskraidinta į Didžiąją Britaniją ir gydoma specialistų pasveiko, o galiausiai tapo pasauline vaikų teisių ambasadore.

Ši 16-metė parašė autobiografiją, sakė kalbą Jungtinėse Tautose (JT) ir įkūrė Malalos fondą.

Ketvirtadienį Europos Parlamentas jai skyrė prestižinę Sacharovo premiją už minties laisvę. Pakistanietė laikoma tvirta favorite tarp kandidatų į šių metų Nobelio taikos premiją.

„Jeigu pelnyčiau Nobelio taikos premiją, manau, man tai būtų labai didelė garbė – didesnė negu nusipelniau, – sakė ji. – Nobelio taikos premija padėtų man pradėti kampaniją už mergaičių švietimą.“

Malala pelnė pagyrimų iš ankstesnių Nobelio premijos laureatų, tarp jų mokslininko Abdus Salamo, kuris 1979 buvo apdovanotas už pasiekimus fizikos srityje ir kol kas yra vienintelis Nobelio premiją pelnęs pakistanietis.

„Kiekvienas, kam buvo skirta Nobelio premija, jos nusipelnė, bet kai pagalvoju apie save, manau, kad man dar reikia daug nuveikti“, – ji sakė Ch.Amanpour.

Pakistano Talibanas pagrasino vėl mėginsiantis ją nužudyti, o per ketvirtadienį vykusį vieša susitikimą Niujorke buvo imtasi griežtų apsaugos priemonių.

„Jie gali sušaudyti tik mano kūną – jie negali sušaudyti mano svajonių“, – sakė Malala.