Francesca Pascale nešvaistė laiko Romoje esančioje politiko rezidencijoje „Palazzo Grazioli“, kuria dabar dalijasi su 77 metų buvusiu premjeru. Panelė Pascale, iš Neapolio kilusi buvusi pardavėja, interviu atskleidė, jog jai teko inicijuoti aštuntą dešimtį einančio mylimojo namų ūkio „išlaidų peržiūrą“, kai išsiaiškino, kad jis moka 80 eurų (apie 276 litus) už kilogramą šparaginių pupelių – šešiolika kartų brangiau nei jos iš tikrųjų kainuoja.

„Jiems buvo mokama 80 eurų už kilogramą pupelių, ar galite tai įsivaizduoti?” - stebėjosi mergina, kalbėdama su Italijos žurnalu „Oggi“.

Ji taip pat papasakojo, kad savo jėgomis milijardieriumi tapęs S. Berlusoni, kuris didžiuojasi savo verslo sumanumu, leido savo maisto tiekėjams pirkti milžiniškus kiekius brangios šviežios žuvies, nors jos negali pakęsti.

„Atkeliaudavo milžiniškos dėžės žuvies, nors jie visi žino ne tik tai, kad jis nevalgo žuvies, bet ir tai, jog negali pakęsti kvapo, kuris sklinda, kai ji ruošiama“, - tikino panelė Pascale. Ji patikino, kad dabar, kai namuose atsirado moteris, tokie dalykai bus neleistini.

„Kol Silvio užsiėmęs partija, ėmiausi namų ūkio reorganizavimo, tam tikros išlaidų revizijos“, - aiškino F. Pascale.

Praėjus savaitei po beprecedenčio maišto jo Laisvės tautos partijoje, kai S. Berlusconi buvo priverstas atšaukti savo ketinimus atstatydinti centro kairiųjų premjero Enrico Lettos vadovaujamos vyriausybės koaliciją bei susidūrė su nešlove, kai buvo išvarytas iš parlamento, panelės Pascale teigimu, jam sunku naktimis net užmigti.

„Mes sunerimę, mes jau nebežinome, kas yra geras nakties miegas, - pasakoja politiko sužadėtinė. - Visa tai nutiko vienu metu ir tai tiesiog nesąžininga, ką jūs begalvotumėte apie Silvio“.

Senatas, aukštieji parlamento rūmai, kitą savaitę balsuos, ar išversti S. Berlusconi iš kėdės dėl rugpjūtį nuskambėjusio kaltinamojo nuosprendžio sukčiavimu mokesčių srityje, susijusiu su filmų teisių pirkimu, kurį vykdė jo televizijos imperija „Mediaset“. Jam buvo skirta ketverių metų bausmė, tačiau, pritaikius amnestijos įstatymą, ji buvo sumažinta iki vienų metų.

Nebent jis galėtų užsitikrinti Italijos prezidento malonę, o tai atrodo mažai tikėtina, kitaip S. Berlusconi teks dvylika mėnesių atlikinėti viešuosius darbus – nemenkas pažeminimas žmogui, kuris dominavo Italijos politikoje dvi dešimtis metų.

Kelios labdaros organizacijos, tarp jų narkomanų gydymo centras ir jėzuitų prieglauda imigrantams, pareiškė mielai priimsiantys buvusį ministrą pirmininką į darbą.

S. Berlusconi taip pat gresia jo partijos skilimas, jeigu ji susiskaidytų į dvi stovyklas – „balandžius“, kurie nori toliau remti dabartinę vyriausybę, mėginančią ištraukti Italiją iš ekonominio nuosmukio, ir „vanagus“, kurie nori sužlugdyti koaliciją ir kovoti už naujus rinkimus.

Panelė Pascale skundėsi, jog yra nesąžiningai vaizduojama kaip oportunistinė „hiena“, išvaikiusi karjeros siekiančius modelius, aktores ir tariamas iškviečiamas merginas iš S. Berlusconi „bunga bunga“ gvardijos.

„Visi kalba apie vanagus ir balandžius, o šiame „zoologijos sode“ aš vaizduojama kaip „hiena“, - neslėpė pasipiktinimo ji.

Mergina taip pat negailėjo kritikos kalbėdama apie pinigų sumą, kurią jos sužadėtinis pagal skyrybų sutartį privalo mokėti savo buvusiai žmonai Veronicai Lario.

„Kokioje šalyje visuomenė nesipiktina, kai vyras yra pasmerktas mokėti tris milijonus eurų per mėnesį savo buvusiai žmonai?“ - klausė F. Pascale, kurios meilė ponui Berlusconi prilyginama jos aistrai Dudu, jos Maltos terjerui.

Italai gal ir stebisi, kodėl buvęs šalies premjeras pasirinko būtent ją, kai dėl šio vyro dėmesio rungėsi tiek daug jaunų merginų. Pati panelė Pascale įsitikinusi, kad taip nutiko todėl, jog ji padėjo įvesti „tvarką“ jo gyvenime.

Praėjusį mėnesį duodama interviu Italijos „Vanity Fair“ ji prisipažino, jog tikisi sulaukti pasiūlymo tapti jau dvi santuokas turėjusio milijardieriaus žmona. F. Pascale sakė pradėjusi siekti jo dėmesio dar paauglystėje – partijos susirinkime pasiūlė jam savo telefono numerį.