Motina nėra įtariama dėl vaiko mirties. Policija dabar ieško mažos mergaitės tėvo, nurodė pareigūnai.

Mergaitės palaikai 1991 metais buvo aptikti šaltkrepšyje vienoje miškingoje vietoje netoli Henry Hudsono bulvaro Manhatano Vašington Haitso rajone. Policija teigė, kad mergaitė, galėjusi būti 3-5 metų, buvo išsekusi dėl prastos mitybos ir patyrusi seksualinį smurtą.

„Mums pavyko identifikuoti Vilties kūdikio motiną, - sakė Niujorko policijos komisaras Ray Kelly. – Atlikome DNR palyginimą, motina su mumis bendradarbiauja“.

Niujorko policija šią vasarą iš naujo atvėrė bylą, kurios detektyvai negali išnarplioti daugiau kaip du dešimtmečius. Apklausę Manhatano Vašington Haitso gyventojus ir išdaliję skrajutes, pareigūnai sugebėjo nustatyti mergaitės motiną.

R. Kelly motinos tapatybės ir amžiaus neatskleidė, bet patvirtino, kad vaikas buvo gimęs Niujorke.

Surasti motiną padėjo anoniminė informacija. Praėjusią savaitę buvo palygintos vaiko ir motinos DNR.

„Karštąja linija sulaukėme vieno skambučio, kuris nukreipė mus teisinga linkme. Galiausiai iš motinos buvo paimti DNR mėginiai, - pasakojo R. Kelly. – Jie buvo palyginti su DNR, paimta 2011 metais, kai palaikai buvo ekshumuoti“.

Su šia byla susipažinę šaltiniai „ABC News“ sakė, kad rajone iškabinti skelbimai atgaivino vienos moters atmintį. Ji nurodė vienoje Vašington Haitso skalbykloje nugirdusi, kaip kita moteris kalbėjo apie šią bylą.

Informatorė detektyvams sakė, jog ta moteris kalbėjo taip, tarsi būtų mirusios mergaitės motina.

Detektyvai susirado tą moterį ir po kelias savaites trukusių emocingų apklausų ji prisipažino visuomet įtarusi, kad jos dingusi dukrelė galėjo būti ta mirusi mergaitė. Policijai ji sakė, kad 1991 metais jos vyras dingo su abiem dukrelėmis. Ji niekada nesikreipė į policiją, nes bijojo vyro keršto.

Moteris sakė, kad vyresnioji dukra po maždaug aštuonerių metų sugrįžo namo, bet savo mamai niekada nepasakojo, kas nutiko jos sesutei.

Detektyvai dabar ieško mergaitės tėvo, kuris Vilties kūdikio byloje laikomas dominančiu asmeniu. Jo niekas nematė nuo tada, kai jis pabėgo su abiem dukromis.

Motina davė DNR mėginį, kuris patvirtino giminystės ryšį su Vilties kūdikiu. Ji nėra įtariama dėl mergaitės mirties.

Oficialių įtariamųjų byloje vis dar nėra. Ji tebetiriama kaip žmogžudystė.