Italijos naujienų agentūra "Ansa" citavo Lampedūzos merės Giusi Nicolini žodžius, kad gelbėtojai iš jūros ištraukė 82 lavonus, tarp jų - du vaikus ir kelias moteris.

"Išgyvenusieji yra ištikti šoko. Jie vandenyje buvo nuo ankstyvo ryto", - sakė G.Nicolini naujienų televizijai "SkyTG24", gelbėtojams skubant ieškoti kitų gyvųjų.

Italijos premjeras Enrico Letta šį incidentą "Twitter" pavadino "begaline tragedija".

Televizija parodė, kaip sukrėsti gyvieji, susisukę į antklodes, atvyksta į prieplauką, o vienas gelbėtojas pravirksta.

Pareigūnai sakė, kad skenduoliai vežami į oro uosto angarą, nes jų yra labai daug.

"Nespėjame skaičiuoti žuvusiųjų. Turime mobilizuoti, kažką konkrečiai daryti, kad išvengtume šių nuolatinių nevilties tragedijų", - sakė vietos arkivyskupas Francesco Montenegro.

Minimi prieglobsčio prašytojai sakė, kad yra iš Eritrėjos ir Somalio, o vietos policija mano, kad jų laivas išplaukė iš Libijos.

Prokurorai pradėjo tyrimą dėl daugelio žmonių nužudymo ir pagalbos nelegaliai imigracijai.

Pasak G.Nicolini, migrantai jai sakė, jog laive, mažiau nei kilometras nuo kranto, buvo susikūrę lauželį, kad atkreiptų pakrančių apsaugos pareigūnų dėmesį, nes laivas sugedo.

Ugnis išplito, laive kilo panika ir jis apvirto, sakė merė.

Tarp Tuniso ir Sicilijos esanti Lampedūza yra svarbi migrantų patekimo į Europos Sąjungą (ES) vieta - kasmet į šią Italijos salą atvyksta tūkstančiai prieglobsčio prašytojų.

"Pirmąją pagalbą suteikė riksmus išgirdę žmonės iš pramoginių laivų", - sakė greitosios pagalbos medikas Antonino Candela.

Jis nurodė, kad incidentas įvyko netrukus po to, kai į Lampedūzą saugiai atplaukė kitas laivas su 463 žmonėmis, tikriausiai - iš Sirijos.

Tai toli gražu ne pirma tokia nelaimė prie Italijos krantų, kai nuskęsta migrantai, kurie plaukti per Viduržemio jūrą ryžtasi aplūžusiais žvejų laivais ar guminėmis valtimis. Pastaraisiais metais taip keliaudami žuvo tūkstančiai žmonių.

Pastarosiomis savaitėmis tokių incidentų prie Italijos krantų padaugėjo, nes padidėjo atvykstančiųjų - daugiausia iš Egipto, Eritrėjos, Somalio ir Sirijos - srautas.

Pirmadienį 13 prieglobsčio prašytojų iš Eritrėjos nuskendo bandydami plaukte pasiekti krantą, kai jų laivelis užplaukė ant seklumos prie Sicilijos Ragūzos miesto.

Rugpjūčio mėnesį per panašų incidentą netoli Katanijos, esančios kitoje Sicilijos dalyje, bandydami priplaukti krantą žuvo šeši jauni egiptiečiai.

Popiežius ragina melstis

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį paragino melstis po nelaimės prie Italijos krantų, kai apvirtus laivui nuskendo mažiausiai 82 prieglobsčio prašytojai, o dar daugiau kaip 200 žmonių tebėra dingę.

"Melskimės už tragiškos laivo katastrofos prie Lampedūzos aukas", - "Twitter" parašė popiežius, kuris liepos mėnesį lankėsi toje saloje ir ragino ragino nutraukti abejingumą pabėgėlių padėčiai.

Popiežius Pranciškus liepos mėnesį lankėsi Lampedūzoje ir ragino nutraukti abejingumą pabėgėlių padėčiai.

Tai buvo pirmoji jo kelionė už Romos ribų; jos metu per mišias jis sakė: "Gerovės kultūra verčia mus galvoti apie save, daro mus nejautrius kitų šauksmui".