Apie tai ketvirtadienį pranešė Fukušimos atominės elektrinės operatorė "Tokyo Electric Power" (TEPCO). Jos ekspertai neatmeta galimybės, kad drenažine sistema radioaktyvus vanduo vėliau galėjo patekti į vandenyną.

Nuotėkis įvyko dėl to, kad plieninė 500 tonų cisterna pakrypo į šoną dėl smarkių liūčių sukeltos dirvos išgraužos. TEPCO specialistų nuomone, stroncio-90 ir kitų beta daleles spinduliuojančių medžiagų kiekis išsiliejusiame vandenyje siekė 200 tūkst. bekerelių litrui, kai leistina norma sudaro 30 bekerelių.

Šiuo metu pagrindinė Fukušimos atominės jėgainės problema - radioaktyviojo vandens nuotėkis. Po Fukušimos jėgainės avarijos branduolinius reaktorius reikia nuolat vėsinti vandeniu. Dėl to kasdien susidaro po 400 tonų radioaktyviomis dalelėmis užteršto vandens, kuris laikomas talpyklose šalia jėgainės. Rugpjūtį Fukušimos jėgainės operatorė "Tokyo Electric Power Co" (Tepco) pranešė, kad iš vienos požeminės plieninės talpyklos nutekėjo 300 tonų radioaktyvaus vandens, kuris taip pat galėjo patekti į vandenyną.