Naujas santuokinis herbas „heraldine prasme simbolizuos juos kaip sutuoktinių porą“, savo pranešime spaudai nurodė Kensingtono rūmai.

Naująjį herbą anksčiau šiais metais patvirtino Williamo močiutė, Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II, bet penktadienį jis pirmą kartą buvo parodytas viešai.

Pagal santuokinių herbų tradiciją atskiri Kembridžo hercogo ir hercogienės skydai vaizduojami vienas šalia kito, pažymėjo rūmai.

Princui Williamui herbą karalienė suteikė jo 18-ojo gimtadienio proga. Jame vaizduojamos karališkosios emblemos iš skirtingų Jungtinės Karalystės regionų. Tuo tarpu Catherine skydas yra paimtas iš Middletonų šeimos herbo.

Catherine tėvui Michaelui Middletonui herbas buvo suteiktas 2011 metų kovą, prieš poros vestuves, įvykusias tų pačių metų balandį, teigė rūmai.

Herbų kolegijos teigimu, trys gilės simbolizuoja tris M. Middletono vaikus ir atkartoja ąžuolus, kurie žaliuoja jų gimtinėje.

Po vestuvių Catherine nuo karalienės gavo nuosavą herbą – juo tapo jos tėvo herbas, prijungtas prie sutuoktinio ženklo. Tokie herbai vadinami jungtiniais.

Jeigu Didžiosios Britanijos piliečiai, gyvenantys Anglijoje, Šiaurės Airijoje ar Velse, norėtų pasekti Middletonų šeimos pavyzdžiu, jie gali kreiptis į Herbų kolegiją Londone dėl asmeninio herbo. Škotams šiuo reikalu reikėtų kreiptis į atitinkamą instituciją Edinburge, teigiama kolegijos svetainėje.

Herbų kolegijoje saugomi heraldiniai duomenys siekia net XII amžių, pažymima svetainėje.

Princo Williamo ir Kate šeimos herbas