Remdamas "preliminaria informacija", ministras pažymėjo, jog aukų ir nukentėjusiųjų nėra, nes buvo bombarduojama "negyvenama teritorija".

Drauge V.Chaburdzanija sakė, kad bombardavimas sukėlė gretimų vietovių gyventojų paniką, ir keliasdešimt šeimų paliko Pankisio tarpukalnę.

Ministras mano, jog šia "akcija buvo siekiama sukelti gyventojų ir pabėgėlių iš Čečėnijos paniką". Apie įvykį operatyviai pranešta Gruzijos prezidentui Eduardui Ševardnadzei.

Pasak Gruzijos prezidento spaudos sekretoriaus, E. Ševardnadzė Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) vadovų susitikime Maskvoje "būtinai iškels klausimą" dėl šalies teritorijos bombardavimo Pankisio tarpukalnėje.

Jis mano, kad į šalies oro erdvę įsibrovę sraigtasparniai be atpažinimo ženklų buvo Rusijos, nes, pasak jo, "iš Afganistano jie negalėjo atskristi".

Sekretoriaus spaudai nuomone, "matyt, Rusija, vykdydama tokias akcijas, visomis išgalėmis mėgina priversti Gruziją pakeisti vykdomą užsienio politikos kursą".

Trečiadienį į Maskvą išskrenda Gruzijos pasienio kariuomenės vadas Valerijus Čcheidzė, kuris "pareikš protestą Rusijai dėl Pankisio tarpukalnės bombardavimo".

Tuo tarpu Rusijos karinė žinyba griežtai neigia Gruzijos pranešimą, kad Rusijos karinių oro pajėgų KOP kovos lėktuvai trečiadienį bombardavo Pankisio tarpukalnę.

Kaip pareiškė trečiadienio rytą Rusijos KOP spaudos tarnybos viršininkas pulkininkas Aleksandras Drobyševskis, "informacija, kad Rusijos lėktuvai smogė smūgius Gruzijos teritorijai, neatitinka tikrovės".

Pasak jo, Rusijos karo lėktuvai "neatliko skrydžių virš tų rajonų, kuriuos nurodė Gruzijos atstovai".