Tyrimo atskaitos tašku kompanija pasirinko Niujorką, kuriam skyrė 100 taškų.

Pagal saugumą Liuksemburgas šiek tiek lenkia Helsinkį, Berną, Ženevą ir Ciūrichą.

Nieko keista, kad Bagdadas, kuriame nesiliauja sukilėlių organizuojami išpuoliai, atsidūrė paskutinėje lentelės vietoje, pagal nusikalstamumą pralenkdamas net Abidžaną Dramblio Kaulo Krante.

Saugiausiais miestais Jungtinėse Valstijose skelbiami Honolulu, Hiustonas, Leksingtonas, San Franciskas ir Vinston Salemas. Tuo tarpu Atlanta pagal saugumą liko paskutinė tarp Amerikos miestų.

Vokietijos miestai pagal saugumą ir gyvenimo kokybę vertinami gana gerai, tačiau Roma, Atėnai ir Londonas, lyginant su kitais Vakarų Europos miestais, pasirodė itin nepatrauklūs dėl aukšto smulkaus nusikalstamumo lygio. Tuo tarpu Madrido reitingams pakenkė terorizmo grėsmė.

"Aukščiausias vietas pagal asmeninį ir visuomenės saugumą užima šalys, turinčios stabilią politinę padėtį, gerus tarptautinius santykius ir tolygų ekonomikos augimą", - sakė kompanijos vyresnysis mokslinis bendradarbis Slaginas Parakatilas.

"Dauguma paskutinėse vietose atsidūrusių miestų yra šalyse, kur kyla neramumai, yra nepakankama teisėtvarkos priežiūra ir didelis nusikalstamumas", - sakė jis.

Įvertinus miestus pagal 39 kriterijus, tarp jų pagal nusikalstamumą, sveikatos apsaugą, švietimą ir transporto sistemą, Ženeva ir Ciūrichas aplenkė Vankuverį ir Vieną bei atsidūrė pirmoje vietoje pagal bendrą gyvenimo kokybę.

Honolulu ir San Franciskas užėmė aukščiausią vietą iš JAV miestų, tuo tarpu Niujorkas kartu su Londonu atsidūrė tik 39 vietoje.