Nuolatinė Uzbekistano atstovė UNESCO būstinėje Paryžiuje Lola Karimova-Tilliajeva (35 m.) interviu „BBC Uzbek Service“ teigė nebendraujanti su ambicinga vyresne seserimi Gulnara, kuri jau 12 metų laikoma galima pretendente į šalies prezidentės postą, praneša telegraph.co.uk.

„Niekada šito neslėpėme... Mūsų nesieja nei šeiminiai, nei draugiški ryšiai“, – sakė ji.

Moters teigimu, jos su seserimi nuo vaikystės buvo labai skirtingos, o bėgant metams, skirtumai gilėjo.

Gulnara Karimova (40 m.) – popžvaigždė, dizainerė, vadovaujanti juvelyrikos bei kosmetikos verslui, taip pat – kelioms labdaringos organizacijoms. Ji ilgai buvo Uzbekistano nuolatinė atstovė JTO būstinėje Ženevoje bei ambasadorė Ispanijoje.

L. Karimovos-Tilliajevos įsitikinimu, sesuo turi nedaug šansų tapti Uzbekistano prezidente.

Kalbėdama apie tėvo politiką, ji pabrėžė, kad nedarbas ir galimybių stygius skatina visuomenės radikalumą.

I. Karimovas vadovauja anksčiau TSRS priklausiusiam Uzbekistanui daugiau nei 20 metų. Jis kritikuojamas už tai, kad kova su religiniais ekstremistais jam tėra pretekstas nuslopinti visus, kurių nuomonė nesutampa su jo.

„Du veiksniai (nedarbas ir galimybių stygius) – pagrindinė vykstančių protestų priežastis ir yra stipriai susiję su ekstremizmu. Esu įsitikinusi, kad jėga to neišspręsi“, – sakė L. Karimova-Tilliajeva.

Paklausta, kodėl pernai padavė į teismą prancūzų naujienų portalą „Rue89“, Lola atsakė, jog skaudu, kad žiniasklaida ją vadina tik diktatoriaus dukterimi. 

„Suprantu, mano pavardė mane aplenkia, tačiau norėčiau būti laikoma asmenybe su savais principais ir požiūriu“, – pabrėžė ji.