Reidai Sočyje ir jo apylinkėse, žmogaus teisių gynėjų nuomone, pradėti vykdyti pagal tiesioginį vietos valdžios nurodymą iki Žiemos olimpinių žaidynių iš miesto pašalinti imigrantus. Bet per šiuos reidus buvo suimta nemažai darbininkų, kurie dirba statomuose Sočio olimpiniuose objektuose.

„Mes – Rusijos piliečiai iš Čečėnijos respublikos. Atvykome dirbti, o ryte nespėjo mano žmonės išlipti iš autobuso, visus sulaikė. Ką galiu pasakyti – žinoma, esu nepatenkinta. Jie sako, kad neva visi jie imigrantai, o mes juk – ne imigrantai“, – piktinosi statybininkė iš Čečėnijos Roza Vasingrijeva.

Rusų aktyvistai, kurie rūpinasi tokiais sulaikytaisiais, sako, kad nemažai išeivių iš Kaukazo, po tokių reidų buvo išvaryti iš Sočio ir net negavo atlyginimo už atliktus darbus.

Be to, tokios akcijos atrodo gana ironiškai, turint omenyje pačią Olimpinių žaidynių idėją.

„Manau, kad Olimpinių žaidynių tikslas yra kitoks, o ne tai, kas dabar vyksta, joms ruošiantis. Turėtų humanizmas, o dabar daroma viskas atvirkščiai“, – svarsto organizacijos „Migracija ir įstatymas“ koordinatorius Semionas Simonovas.

Kremliaus valdžia tvirtina, kad Olimpinėms žaidynėms Sočyje bus pasirengta laiku, nors neoficialiais duomenimis, išlaidos šioms žaidynėms bus tikrai rekordinės ir nemaža dalis pinigų vykdant tokius valstybinius užsakymus, kaip įprasta Rusijoje, jau yra išgrobstyta.