Knyga, kurią Samantha Geimer parašė kartu su savo advokatu, vadinasi: „Mergaitė: gyvenimas Romano Polianskio šešėlyje“ („The Girl: A Life Lived in the Shadow of Roman Polanski“). Joje moteris kaltina R. Polanskį išprievartavimu, kai jai tebuvo 13 metų, praneša agentūra AFP.

Šiandien 50-metė išsamiai aprašo tą 1977 metų kovo 10 dienos vakarą, kai ji aktoriaus Jacko Nicholsono name Holivude pozavo prieš R. Polanskio fotoobjektyvą. Jis davė jai šampano, migdomųjų ir galiausiai ja pasinaudojo. Samanta teigė nesipriešinusi, nes buvo įbauginta R. Polanskio žinomumo ir didelio amžiaus skirtumo. „Kam kovoti? Aš dariau viską, kad tai pasibaigtų“, - rašo moteris.

Pasak autorės, ji buvo išsigandusi ir verkė, kai R. Polanskis po incidento vežė ją namo. Jis paklausė, kaip ji jaučiasi ir paprašė nieko nepasakoti motinai. „Romanas Polanskis mane fotografavo, ir jis mane išprievartavo“, - teigiama knygoje.

S. Geimer kalba ir apie tą vakarą, kai R. Polanskis buvo suimtas. Nuo tada ji jautė didžiulį policijos ir žiniasklaidos spaudimą. „Kažkada tai, kas atsitiko, nebuvo taip blogai kaip tai, kas vyko toliau“, - autobiografijoje atvirauja moteris. Ji teigė Kalifornijos teisėsaugos tarnybose sutikusi „korumpuotų aktorių“, kurių siekis būti viešumoje pralenkė jo pastangas siekti teisingumo.

Jos šeima nereikalavo bausmės R. Polanskiui, o tik norėjo, kad justicijos mašinerija būtų sustabdyta. Samanta tikina jau atleidusi režisieriui - ne dėl jo, bet dėl savęs pačios, kad neatrodytų silpna auka.

Režisierius, kuriam šiandien 80 metų, po arešto pripažino savo kaltę dėl sekso su nepilnamete. Po 42 kalėjime praleistų dienų jis trumpam buvo paleistas ir prieš pat nuosprendžio paskelbimą pabėgo iš JAV, į kurias daugiau niekad negrįžo. Remiantis JAV arešto orderiu, 2009-aisiais R. Polanskis buvo sulaikytas Šveicarijoje. Po dviejų mėnesių jam buvo skirtas namų areštas, o dar po devynių su puse mėnesio jis buvo panaikintas.