Jis pakėlė ką tik mirusios dainininkės Whitney Houston lavoną dengusią paklodę ir išsakė nederamų komentarų, tarp kurių buvo žodžiai „po galais, ji vis tiek gerai atrodo, a?“, dabar teigia kitas pareigūnas.

Beverli Hilso detektyvas seržantas Terry Nutallas neturėjo teisėtų motyvų taip veikti ir kalbėti viešbutyje „Beverly Hilton“ pernai vasario 11 dieną, kai muzikos legenda buvo rasta negyva vonioje, sakome teisiniuose dokumentuose, kuriuos pateikė kitas policijos pareigūnas ir kurie buvo paviešinti antradienį.

Koroneris vėliau padarė išvadą, kad 48 metų dainininkė mirė atsitiktinai nuskendusi ir kad prie jos mirties prisidėjo pavartotas kokainas bei širdies liga. Nelaimė įvyko praėjusių metų „Grammy“ apdovanojimų ceremonijos išvakarėse.

Teisiniame skunde, kurio tekstą paskelbė „The Los Angeles Times“, kitas policijos seržantas Brianas Weiras teigia, kad neteko įvairių privilegijų, kai apie tą įtariamą nederamą elgesį pranešė vyresnybei.

„Nutallas, neturėdamas (tam) jokios teisėtos (priežasties), priklaupė šalia ir pasilenkė virš mirusiosios, pakėlė nuo mirusiosios lavono antklodę ir/ar kitą apdangalą iki srities žemiau gaktos, - rašoma skunde. - (Jis) vos neprisilietė prie kūno, nederamai komentuodamas ... kad mirusioji „atrodo patraukli moteris savo amžiui ir dabartinei būklei“ ir (kad), „po galais, ji vis tiek gerai atrodo, a?“.

„Nutallas ... su mirusiosios lavonu elgėsi tokiu būdu, kuris, kaip Nutallas žinojo, įžeis įprastus šeimos jausmus“, - sakoma skunde, kuris Los Andžele buvo pateiktas rugsėjo 11 dieną.

B.Weiras sakė, kad į viešbutį „Beverly Hilton“ nuvyko pagal iškvietimą, kaip tuo metu budėjęs patrulis. W.Houston tame viešbutyje tą šeštadienio vakarą turėjo dalyvauti tradiciniame „Grammy“ išvakarių pobūvyje.

Vėliau apie nederamą kolegos elgesį jis pranešė vyresnybei, bet Beverli Hilso valdžia ir vietos policijos departamentas jam "atkeršijo" nušalindami jį iš pareigų SWAT ir K-9 komandose, sumažindami užmokestį už viršvalandžius, atšaukdami tam tikras privilegijas ir jį persekiodami.

Beverli Hilso policijos atstovas Lincolnas Hoshino sakė, kad nėra jokio „keršto“ B.Weirui dėl jo teiginių, apie kuriuos departamentas "žinojo".

Atstovas pridūrė, kad T.Nutallas turėjo teisę apžiūrėti lavoną.

42 puslapių koronerio ataskaitoje, kuri buvo paskelbta pernai balandį, sakoma, kad W.Houston buvo nuskendusi vonioje veidu žemyn, tikriausiai padauginusi narkotikų ir alkoholio.

Jos viešbučio numeryje buvo rasta įvairių butelių, iš viso 12 vaistų, kuriuos išrašė penki gydytojai, tarp jų - nerimą slopinančio vaisto „Xanax“ ir stipraus kortikosteroido „Prednisone“, sakoma ataskaitoje.

W.Houston, tarp kurios hitų yra „I Will Always Love You“, per beveik tris dešimtmečius trukusią karjerą pardavė daugiau kaip 170 mln. savo įrašų egzempliorių, tačiau taip pat ilgai grūmėsi su priklausomybėmis.