Prokurorų pranešime teigiama, kad buvusi valstybinė telekomunikacijų monopolija „Belgacom“ liepą pateikė ieškinį dėl įsilaužimo į kelis serverius ir kompiuterius, skelbia „Reuters“.

„Tyrimas parodė, kad įsilaužimą į duomenų bazę galėjo įvykdyti įsibrovėlis, turintis svarbias finansines ir logistines priemones", - sakė prokurorai, tačiau atsisakė pasakyti, kurią valstybę įtaria tai padarius.

Buvusio JAV žvalgybos darbuotojo Edwardo Snowdeno nutekinti dokumentai atskleidė Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) elektroninio sekimo programą, pagal kurią tikrinami amerikiečių ir užsieniečių elektroninio pašto ir telefono duomenys. Brazilijos televizijos tinklas „Globo“ šį mėnesį pranešė, kad įtariama, jog NSA įsibrovė į kompiuterių sistemas kompanijų, tarp kurių - „Google Inc.“, brazilų valstybinė naftos bendrovė „Petroleo Brasileiro“ bei Prancūzijos užsienio reikalų ministerija ir Belgijoje įsikūrusi Pasaulinė tarpbankinių finansinių telekomunikacijų organizacija (SWIFT).

Belgijos dienraštis „De Standaard“ skelbė, kad NSA per „Belgacom“ dvejus metus tikrino tarptautinių telefono skambučių srautą. Pranešama, kad programišiai iš pradžių buvo susidomėję „Belgacom“ filialu BICS - tarptautiniu telefono linijų tiekėju ir didžiausiu skambučių operatoriumi Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose.