Per avariją Rygą ir Maskvą jungiančiame kelyje žuvo po keturis žmones iš kiekvieno autobuso. Trys žuvę Latvijos piliečiai yra latvių kompanijos „Ecolines“ autobuso MAN vairuotojas ir dvi keleivės.

Avariją sukėlė kitas autobusas, „Hyundai“, kuris išvažiavo į priešpriešinę kelio juostą. Autobusu MAN važiavo 50 žmonių, tarp jų - 47 keleiviai. Autobuse „Hyundai“ buvo 47 žmonės – 45 keleiviai ir du vairuotojai.

Šiuo autobusu į namus Sebeže Pskovo regione važiavo Rusijos Liberalų demokratų partijos narių, kurie dalyvavo renginyje Maskvoje, grupė. Anksčiau buvo pranešta, kad iš viso per avariją žuvo devyni žmonės, tarp jų – vienas asmuo, kuris mirė ligoninėje ir kurio tapatybės nebuvo galima nustatyti, tačiau pasirodė, kad ši informacija nėra teisinga.

Kaip rodo Rusijos policijos pateikta informacija, autobuso „Huyndai“ vairuotojas buvo pervargęs ir užmigo prie vairo, todėl autobusas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su latvių autobusu. Dar 14 žmonių per avariją buvo sužeisti; jie buvo nuvežti į dvi Pskovo regiono ligonines.