Billo Condono (Bilo Kondono) režisuota juosta „Penktoji valdžia“ (The Fifth Estate) yra paremta buvusio J.Assange'o patikėtinio ir buvusio „WikiLeaks“ atstovo Danielio Domscheit-Bergo knyga apie įvykius, privedusius iki didžiausio paslapčių nutekinimo Amerikos istorijoje 2010 metais.

Vos kelios savaitės iki pasaulinės šio filmo premjeros JAV kareiviui Bradley Manningui už 700 tūkst. slaptų dokumentų nutekinimą juos paskelbusiam „WikiLeaks“ buvo skirta 35 metų laisvės atėmimo bausmė.

B.Manningas, kuris po teismo paprašė jį laikyti moterimi ir vadinti Chelsea Maning, buvo suimtas 2010 metais, kai dirbo jaunesniuoju žvalgybos analitiku JAV bazėje prie Bagdado.

Kino festivalyje, kuris vyks nuo rugsėjo 5 iki rugsėjo 15 dienos, bus parodyti 366 filmai, iš jų 146 bus pasaulinės premjeros.

Nors Toronto kino festivalyje, kitaip nei Kanų ar Venecijos kino šventėse, komisijos prizas nėra teikiamas, į jį tradiciškai suvažiuoja „Oskarų“ siekiančių studijų atstovai bei filmų platintojai, ir jo raudonu kilimu žengia šimtai filmų kūrėjų ir aktorių.

Šių metų festivalyje tikimasi išvysti tokias įžymybes kaip Meryl Streep, Colinas Firthas, Julia Roberts, Kate Winslet ir Jennifer Aniston.