C. Palmeris, geriausiai žinomas dėl savo ketinimų pastatyti „Titaniko“ kopiją ir dalyvaujantis šeštadienį Australijoje numatytuose rinkimuose, pasipiktino viename Australijos laikraštyje paskelbtais komentarais, kuriuose abejojama jo turtu bei profesoriaus laipsniu ir klausiama, ar jis iš tikrųjų esąs kalnakasybos magnatas, rašo „The Telegraph“.

Minimas straipsnis pasirodė R. Murdochui priklausančio laikraščio „ The Australian“ pirmajame puslapyje, pavadinimu „Kodėl turėtume sunerimti dėl tikrojo C. Palmerio“. Jame rašoma, kad C. Palmeris yra „žmogus, pasižymintis smulkmeniškomis fantazijomis, kurios dažnai virsta unikalia „tikrovės“ versija“.

Naujausios apklausos rodo, kad C. Palmerio vieningoji partija savo gimtojoje Kvinslando valstijoje gali laimėti vietą Senate. Dienraštis pažymėjo, kad tai leistų jam „daryti nesubtilią įtaką Kanberoje“.

„Priešingai paistalams ir suregztoms istorijoms, Clive`as Frederickas Palmeris nėra profesorius, Didžiojo dvidešimtuko patarėjas, kalnakasybos magnatas, teisės guru ir laisvo žodžio gynėjas. Veikiausiai jis net nėra milijardierius“, - rašė laikraštis.

„The Australian“ remia konservatorių opozicijos lyderį Tony Abbottą ir teigė kelis mėnesius studijavęs C. Palmerio biografijos faktus.

C. Palmeris, kuris tvirtina pinigus užsidirbęs iš kalnakasybos verslo ir užsiimantis nekilnojamojo turto vystymu bei valdantis vieną kurortinį viešbutį, ilgą laiką buvo T. Abbotto Liberalų nacionalinės koalicijos šalininkas. Tačiau pernai po aršaus ir viešo konflikto jis nutraukė savo narystę ir įsteigė nuosavą partiją.

Piktai reaguodamas į laikraščio straipsnį, C. Palmeris apkaltino Australijoje gimusį, bet dabar Jungtinių Valstijų pilietybę turinį R. Murdochą nurodinėjant žurnalistams, ką rašyti, ir pareiškė, kad jis už tai turi atsakyti.

„Šiandien iškelsiu bylą R. Murdochui. Jis turės atvykti į Australiją ir atsakyti į šiuos klausimus Aukščiausiame teisme, - televizijai „Seven Network“ teigė C. Palmeris. - Atėjo metas šiam žmogui atsakyti, šiam užsieniečiui, mėginančiam diktuoti, ką mums daryti“.

Clive'as Palmeris
Per atskirą interviu televizijai „Nine Network“ C. Palmeris netikėtai pareiškė, kas yra R. Murdocho žmona Wendi Deng, su kuria jis šiuo metu skiriasi.

„Žinote, Ruperto Murdocho žmona Wendi Deng yra Kinijos šnipė. Tai žino visas pasaulis“, - rėžė C. Palmeris, priblokšdamas laidos vedėją.

„Ji metų metais šnipinėjo Rupertą, siųsdama pinigus Kinijos žvalgybai. Ji buvo parengta Pietų Kinijoje. Sakau jums tiesą, - tikino C. Palmeris. - Wendi Deng yra kinų šnipė ir štai kodėl Rupertas ja atsikratė“.

„Ir šis vyrukas (R. Murdochas) nori kontroliuoti Australijos politiką. Jis nori kontroliuoti, ką jūs galvojate“, - kalbėjo jis.

C. Palmerio vieningoji partija yra iškėlusi kandidatus į visas 150 vietų Atstovų rūmuose ir 18 kandidatų į Senatą aštuoniose Australijos valstijose bei teritorijose, ir skleidžia populistinius pažadus, įskaitant mokesčių mažinimą.