Skelbiama, kad vaikas, gyvenantis Šansi provincijoje, tiesiog žaidė lauke, kai staiga trims ar keturioms valandoms paslaptingai dingo. Vėliau sunerimę tėvai vaiką rado kraujo klane ir be akių.

Akys aptiktos visai netoli, iš jų buvo išluptos ragenos, skelbia žiniasklaida. Spėjama, kad vaiką užpuolė nusikaltėlis, organais aprūpinantis žiaurią, tačiau itin pelningą organų juodąją rinką.

„Jo veidas buvo pasruvęs krauju. Akies vokai išversti. O akiduobėse nebuvo akių“, - vietos televizijai sakė visam gyvenimui aklu likusio berniuko tėvas.

Skelbiama, kad vaikas iš pradžių buvo apsvaigintas, o tada užpuolikas pasiėmė tai, ko jam reikėjo.

Televizijos reportaže užfiksuota, kaip vaikas iš operacinės perkeliamas į palatą, jo akis dengia tvarstis, vaiko veidas akivaizdžiai perkreiptas skausmo. Mažylį supa sugniuždyti artimieji.

Policijos pareigūnai už informaciją, padėsiančią sulaikyti įtariamąjį (spėjama, jog tai gali būti moteris), siūlo 100 tūkst. juanių atlygį (42 tūkst. Lt).

Socialinėje žiniasklaidoje nusikaltimas sulaukė itin daug dėmesio.

„Nesuvokiamas žiaurumas. Kaip žmogus gali būti toks bejausmis?“, - stebėjosi vienas komentatorius. „Labai nelaimingas vaikas“, - aukos gailėjo kitas.

Pogrindyje vykstanti prekyba organais Kinijoje itin klesti. Žiniasklaidos teigimu, kiekvienais metais iš 300 tūkst. žmonių, kuriems būtina transplantacija, pagalbos sulaukia vos 10 tūkst. – šalyje itin aktuali donorų trūkumo problema.

Liepą Kinijos valstybinė žiniasklaida skelbė, jog vietiniai Kinijos Raudonojo Kryžiaus padaliniai taip pat gali būti susiję su nelegalia prekyba organais – organizacija tokius kaltinimus neigia.

Šalies žiniasklaida ne kartą rašė apie šiurpą keliančius prekybos organais atvejus. Neseniai internete prasilošęs aštuoniolikmetis pardavė savo inkstą, kad galėtų padengti skolas.

Vaikų organai įprastai kainuoja daugiau, nes vyrauja įsitikimas: „esą kuo jaunesnis donoras, tuo geresnė organų kokybė“, dar 2010 metais „Sina Internet“ naujienų portalui sakė vienas organų kontrabandininkas.