Vietos Vidaus reikalų ministerijos padalinys nurodo, jog pareigūnai tikrino informaciją, neva minėtame muziejuje eksponuojami paveikslai, galintys pažeisti įstatymus. Šiuo metu drobės yra „nusiųstos tyrimui, kuriam pasibaigus, bus priimtas procesinis sprendimas“, rašo newsru.com.

Naujienų agentūrai muziejaus kuratorius Aleksandras Donskojus pasakojo, jog kartu su policija į galeriją buvo atvykęs ir Sankt Peterburgo miesto tarybos narys Vitalijus Milonovas, garsėjantis kova su homoseksualumo propaganda. Jis viešai reiškė savo nepasitenkinimą.

„Jis atėjo ir garsiai aiškino, kad visa tai yra bjauru. Maža to, jis rodė į, jo nuomone, pačius šlykščiausius paveikslus. Vėliau jie buvo išnešti“, - teigė kuratorius. Pasak jo, nukabinti paveikslai priklausė Konstantino Altunino ekspozicijai „Valdovai“. Tarp jų buvo paveikslas „Džiūgaujantis Milonovas“, kuriame garsusis deputatas vaizduojamas vaivorykštės spalvų vėliavos fone. Taip pat buvo paimtas paveikslas „Erotiniai deputatės Mizulinos spanai“, kuriame Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas pavaizduoti su moterišku apatiniu trikotažu, bei „Išpažintis“, kuriame nutapytas tatuiruotas patriarchas Kirilas.

Kartu su paveikslais į policiją buvo pristatyta ir muziejaus direktorė Tatjana Titova. Ji policijos nuovadoje buvo laikoma kelias valandas. Muziejaus darbas šiuo metu sustabdytas, jis iki šiol yra užantspauduotas, remdamasi A. Donskojaus žodžiais pažymi fontanka.ru.

Pats A. Donskojus šiuo metu mėgina išsiaiškinti, kur yra konfiskuoti dailininko K. Altunino kūriniai. Jo žiniomis, vienas iš jų yra policijos poskyrio viršininko kabinete.

Anot A. Donskojaus, policijoje kalbama, kad muziejininkams neverta tikėtis, jog galerija bus atidaryta iki viršūnių susitikimo, kadangi joje eksponuojami skandalingi aukštų valdžios asmenų portretai. Teisėsaugininkai užsimena ir apie tai, kad muziejui nebus leista dirbti ir po viršūnių susitikimo.

A.Donskojaus teigimu, bendra muziejuje eksponuojamų K. Altunino drobių vertė siekia daugiau kaip 1 mln. dolerių (2,6 mln. litų). Pats autorius yra pasiryžęs atsiimti paveikslus, nes būgštauja, kad policininkai gali juos sugadinti.